Helena Nimbratt

My triathlon stories

Vinden oroar inför Ironman

Några minuter till läggdags. Dagen före Ironman. Som vanligt är det galet mycket att göra denna dag. Det är inte det lättaste att hinna vila.

Testa cykeln, läsa igenom athletes guide, kolla av tider och packa race bags. Fundera över energin en sista gång, se till att dricka vatten, extra kolhydrater och inte missa några måltider. Checka in cykel, gå igenom allt i huvudet.

Det har i äkta Ölandsanda varit en blåsig dag. Väderleksprognosen som har skiftat för varje timme denna vecka har oroat mig mest. Nu verkar regnet utebli men vinden kommer bli desto hårdare under dagen. Gäller att cykla klokt och vara försiktig över Ölandsbron där det kommer att vara stark sidvind.

Det skrämmer mig.

Kroppen känns ok. Min lilla loppa har klagat över halsont några dagar. Vi sover näsa mot näsa oftast och jag är lite raslig  luftrören. Ser att min vilopuls är en smula högre … Men än så länge känns det startbart.

Småbarnslivet. Jag borde ha tänkt på det, att Edith precis börjat förskolan efter långt sommarlov och träffat alla kompisar …

May the ironmanforce be with me i morgon när vinden tar i, hårt från syd. Jag kan Ironmanbanan utantill. Jag vet när de mentalt tuffa sträckorna kommer och hur länge de varar. Jag har cyklat i hård vind  år.

Steg ett: simma till första bojen, sen tar jag det därifrån i små, små tuggor och hoppas att det räcker ända fram.

Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.