Helena Nimbratt

My triathlon stories

Icebugs är mina nya vänner

För sju år sedan när jag köpte mig ett komplett längdskid-kit så förvandlades de tunga långa vintrarna till något positivt med uteaktivitet. Det var ett av de bästa investeringar jag har gjort.

A8A7ED1D-E71C-4257-BF51-A7B7B85D77FE

Samma känsla infann sig när jag köpte ett par Icebugs, löparskor med broddar/dubb. Jag fick hem dem i förra veckan och var förväntansfull och lite nervös för premiären. Jag har hört att många har klagat på att det sliter hårt på underbenen att springa med riktigt bra grepp och jag vet själv hur det känns at springa på banna. Sjukt härligt med fäste fast farligt, farligt. Ganska snabbt kommer en sugande känsla i vaderna om man är ovan.

Jag satsade dessutom, mot alla goda råd, på ett långpass med de nya skorna på. Med härliga Sara Hartzell som jag ska springa lopp med på lördag. Edsviken Summer Winter Marathon som går ut på att man springer i par, med sin brf – best running friend, och deltar i två halvmarathonlopp, ett på vintern och ett på sommaren. Sammanlagt blir det ett marathon!

Vinterbanan är dessutom tänkt att gå över isen men vädret kan såklart sätt stopp för de planerna och så sent som igår meddelade tävlingsledningen att banan är omdragen, det ligger 20 cm vatten på den annars tjocka isen.

Men mina nya Icebugs kommer ändå att användas flitigt. I veckan sprang jag min vanliga sommarrunda runt Rönningesjön som annars är olöpbar och isig så man knappt kan promenera. En ny värld full av möjligheter öppnades. Vilken lycka.

Benen känns helt ok. Lite stramt men ingen smärta! Tjohoo!!!

Tankar om “Icebugs är mina nya vänner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.