Helena Nimbratt

My triathlon stories

Bergtagen och full av simlycka

Huvudstabadet ligger bara 4 minuter med tunnelbanan från mitt jobb. Huvudstabadet har en 50-metersbassäng utomhus vid vattnet. Huvudstabadet kanske inte är toppmodernt men ger en möjlighet till bassängsim ute i solen och chans på egen bana! Lyx!

7A74DFF1-8A78-4BA3-9433-8E22B2466D37

Tibblebadet i Täby är helt förfärligt på flera sätt. Framförallt alltid knökfullt och med personal som inte tar någon som helst ansvar för att styra upp simmandet och badandet så att det funkar på bästa sätt för alla betalande besökare och medlemmar. Roger betalar ett familjemedlemskap varje månad, vi lägger massor med pengar på att få simma som vi älskar men det är ofta fel avvägt mellan motionssim och snabbsim. Inte sällan är det 10-12 personer som crawlar i 1 bana och 4 äldre damer som simmar lugnt och fint och har 2-3 banor.

Nog om det.

Veckans satsning på lunchsim i Huvudstabadet blev ett fantastiskt lyckat drag. Istället för att gå upp tidigt och dra direkt till simmat så gick jag upp tidigt för att ha 2 timmars lunch. Smart eller hur?!

07:00 var jag på jobbet. Kunde jobba ostört och effektivt och vid 12:00 pep jag iväg med Ironman-ryggan slängd över axeln, ner i tunnelbanan och var på plats på under 15 min. Tjohoo vilken grej!

Lite kyligt i luften men desto bättre, lugnt och fint vid badet. 3 snabbanor 1 helt ledig!

Lyckorus! Wow vad härligt!

Jag var bara tvungen att dokumentera trots att huden var helt knottrig av vindarna och svala luften och sedan ned i vattnet och iväg.

Andningen var lite problematisk och jag insåg att jag mentalt fortfarande var på jobbet. Adrenalin efter effektiva timmar. Släpp allt, Andas. Känn vattnet, se solen under ytan.

Jag simmar så mycket bättre när jag slipper våtdräkten. Vattnet mot huden, hela kroppen vid ytan, starka tag. Jag fokuserade på armtagen och att få till lite kick. Det är det som brukar krävas för att jag ska simma hyfsat. Catchen på plats vid varje stroke. Ibland glömmer jag vänsterarmen och den lever sitt eget liv. Det gäller att tvinga hjärnan att hålla reda på alla kroppens delar, de olika rörelserna som sker diagonalt genom kroppen. Det gäller att inte ge sig och så ned med huvudet, sippa luft nära ytan. Fokus, fokus. Ta tag i vattnet.

2000 m och totalt uppslukad av stunden. Mindfulness när den är som bäst. Först när jag kom upp ur vattnet och skalade av mig badräkten och såg i spegeln att solen tagit på ryggen genom ytan så undrade jag: ”hur länge låg jag i egentligen”? ”Vad är det för dag?”

5F1E6853-8C0D-4F39-B936-AA1905CE8C3B

– Jösses det är ju arbetsdag! Kl är 13:30 och jag har simmat på tok för länge.

Men jag hann tillbaka till jobbet i tid och till mötet kl 14:00. Dyblöt i håret slank jag in i konferensrummet, högg girigt fikat som stod framdukat och som fick funka som kompensation för  den missade lunchen jag tänkt köpa på väg tillbaka.

Rusig av lycka, lite yrvaken känsla och rätt slut på energi.

Det här gör jag om nästa vecka.

2 tankar om “Bergtagen och full av simlycka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.