Helena Nimbratt

My triathlon stories

Struktur skapar inre kartbild

Struktur i träningen förtydligar, organiserar och ger mig en inre kartbild av vart jag är påväg, vilka delmoment som ska genomföras och i vilken följd  jag ska genomföra dem – för att jag ska nå mitt mål.

Jag har insett att jag gillar tänka struktur när jag tränar. Det förvånar mig. Jag brukar beskriva mig själv som en konstnärssjäl som gärna agerar på känsla, som älskar att att jobba kreativt och låta idéerna visa vägen. Det fungerar sällan i längden. När arbetsuppgifterna hopar sig och stressen lurar runt hörnet är struktur och planering det enda som funkar för de flesta – även för mig har jag insett. I alla fall om det ska bli hållbart över tid.

Lunchlöpning Kungsholmen runt. En fin ny rutin. Islossning i Riddarfjärden.
Lunchlöpning Kungsholmen runt. En fin ny rutin. Islossning i Riddarfjärden.

När jag tycker det är mycket i vardagen så vill jag ha rent och fint hemma. Jag vill få min träning gjord och det är viktigt för mig att jag också hinner med att ”re conecta” med min familj, mina barn och min partner. Är alla dessa bitar på plats så blir jag lugn, känner jag mig stark, kompetent och kan ta tag i det som behöver göras, beta av det som står på att göra-listan.

Under en lång tid så har jag inte lyckats träna med någon tydlig struktur. Jag har fått börja om och ta nya tag gång på gång. Jag har inte fått till något flow. Det är en otillfredsställande känsla. Samtidigt så måste jag ändå säga till mig själv att jag är fantastiskt bra! Jag jobbar tar hand om min Edith, försöker har koll på de stora barnen, tar hand om min kärleksrelation, lever vardagsliv och lyckas få till en del bra pass. Något mindre bra och så ett eller två bra igen.

Ibland är jag stark som en oxe. Ibland känns kroppen tung och sliten.

Jag är så glad att jag har träningen i mitt liv – något att hålla i. Något att stämma av stressnivån, humöret, konditionen mot. Träningen hjälper mig att hålla rätt tempo genom livet. Lagom med stress. Tillräckligt med sömn. Fokus på kost och tillskott när det behövs. När jag tränar kommer kvittot – har jag skött alla dessa bitar rätt?!

Nu ser jag framemot att tiden kommer för den där härliga vårlöpningen. Visst är det lite blött och geggigt men samtidigt får vi njuta av att solen värmer, glädjen över de bitvis torra skogspartierna där gräset börjar spira. Snart siktar vi till och med blåsippor.

Norrmälarstrand är ett härligt löpstråk i Stockholm.
Norrmälarstrand är ett härligt löpstråk i Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.