Helena Nimbratt

My triathlon stories

Dyr nota för simuppehåll

November blev en dålig simmånad. November bjöd på noll simpass. Det fick jag bittert betala i lördags när jag brinnande av längtan packade min Ironmanväska från 2015 med simdräkt, fin ljusblå Ironmanmössa och glasögon.

Jag har verkligen avstått medvetet från att simma tidigt på morgonen. Dels med hänsyn till min andra hälft, som tar hand om vår lilla tjej och blir en smula sen till jobbet, när jag plaskar runt i bassängen. Dels med hänsyn till min nattsömn och återhämtning. Och dels men allmän hänsyn till återhämtning och faktiskt även en del övning i att bara ta i det lugnt med att inte träna ”alla” pass vecka ut och vecka in.

Man kan faktiskt göra andra saker utan att det är en big deal!!

Det är faktiskt inte så dumt för den allmänna välbefinnandet att prioritera en del hemmafix istället för träning och en timme i soffan med läsning eller vila är också stärkande för triathletkroppen. Eller hur!?

Vad just Du nu än tycker om detta argument så har vi även varit en del sjuka i huset. Energin har inte varit på topp och förkylningarna har lurat i hörnen men tack och lov har jag klarat mig från de värsta. Kanske för att jag trots allt vilat när de varit på känn.

Men nu känner jag mig stark och taggad att få in mer mängd i träningen igen. Men ack så deppigt det var att glida ned i vattnet och ta i … och ta i … och … nä hej … vilken tung känsla. En månads simuppehåll har kostat mig vattenläget, rytmen och uthålligheten. Så kändes det i lördags. Det ledde till att jag satsade på sim även idag söndag och då kändes det en smula bättre.

Simning är en färskvara. Jag är nöjd med hur tekniken sitter men mycket annat har baske mig fått sig en törn.

Så nu blir det simboost. Jag står inte ut med att backa i simningen igen. Jag måste ju få njuta av att ha lite kräm i vattnet åtminstone en säsong.

Jag hann precis simma en timme idag, ta en vända i bastun innan vi dök ned vid ett dignande julbord. Efter julbordet blev det 10 km löpning i blöt nysnö. Härligt mjukt, dämpat och slirigt!

 

Godmorgon! Simpass 2 under helgen.
Godmorgon! Simpass 2 under helgen.

 

Mycket prylar på bassängkanten numera. Triathleterna invaderar simhallen.
Mycket prylar på bassängkanten numera. Triathleterna invaderar simhallen.

2 tankar om “Dyr nota för simuppehåll

  1. Det är så sjukt orättvist att det är så jobbigt när man väl tar sig dit! Min simhall i Bryssel har stängt för renovering vilket innebär att det är nästan omöjligt för mig att simma nuförtiden. Ett litet pass i veckan kan jag få till om jag har tur – men då blir det å andra sidan bara jobbigt.

  2. Jag ser fram emot simmomentet i ICA-klassikern för då kommer jag att få en spark i baken att börja simma mer och det önskar jag att jag gjorde oftare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.