Helena Nimbratt

My triathlon stories

Laddar för att ställa om till heltidsarbete

Den senaste tiden har gått ut på att börja rikta om kompassen från föräldraledighet till arbete, nya rutiner och en ny fas i livet. Jag har varit hemma i 1,5 år nu. Det börjar kännas riktigt länge och känslan över att börja jobba igen är övervägande positiv men framförallt nyfiket förväntansfullt. Medan tiden stått stilla i min värld så har det hunnit hända massor i verkligheten och framförallt på mitt jobb. Jag har en helt ny tjänst som väntar och jag har stora förhoppningar på att hitta en nytändning och att se framemot ytterligare år med arbetsglädje och inspiration.

Självklart kommer omställningen ta energi och kraft från den del av kakan som jag tilldelat träningen. Men jag hoppas att så snabbt som möjligt hitta nya rutiner och komma in i vanor som går att kombinera med jobb och familjeliv. Det har jag gjort förr. Det ska gå den här gången också. Men jag vet också hur det känns att vara borta från sin lilla hela dagen, komma hem och vara trött och inse att man faktiskt kanske bara har två timmar tillsammans innan läggdags.

Två värdefulla timmar. Det är en tuff insikt.

Men så vad har jag haft för mig under den senaste tiden?

Jag har tränat men inte fullt lika intensivt som perioden före höstlovet (tänk vad knasigt, när jag säger tränat lite så menar jag ändå kring 4 timmar/vecka). Lite sjukdom, lite omprioriteringar där hus, hem och fix har dragit vinstlotten har gjort att jag landat på minsta möjliga mängd och simningen har fått stå tillbaka helt. Sömn har varit viktigt de senaste veckorna också. Vissa dagar har jag valt eftermiddagsluren istället för cykelpasset när Edith sovit, helt enkelt för att jag vill gå tillbaka till jobbet och vakna pigg på morgonen och inte halvdöd. Jag har också haft fokus på att ta umgås med Edith så mycket som möjligt. Jag har lagt undan telefonen och inte plockat fram datorn när hon har varit med. Fokus, här och nu är det bästa man kan ge sina barn tror jag.

I går röjde vi och städade hemma, lagade en god middag och avslutade med efterrätt i soffan. Då blev det ingen träning men nu laddar jag för lite lugn söndagslöpning. I bland är lite och lugnt precis det som gör mest nytta.

Trevlig andra advent!

img_9714
Här är tjejen som får nästan all fokus just nu. Det mår även mamma bäst av.

 

3 tankar om “Laddar för att ställa om till heltidsarbete

  1. Åh minns när jag skulle börja jobba igen efter att ha varit föräldraledig. Det var hemskt. Men sen gick det ett par veckor, och jag insåg att de där få timmarna som vi träffades efter jobbet kunde vi faktiskt få ut väldigt mycket av fast de är så korta.

    1. Det är ett jobbigt steg att ta men det är ju så livet ser ut. De allra flesta måste jobba för sin försörjning, och för att det är kul. Tack för att du påminner mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.