Helena Nimbratt

My triathlon stories

Så kul att man vill ta tjänstledigt

Simma, cykla och springa är så satans kul att man bara vill glömma allt vad jobb heter och hänge sig åt de här grejerna på heltid.

Jag är simhög och lyckligare än på länge.

Och hör på detta: Jag ÄLSKAR morgonsim. Jag vet inte vad det är men det är så otroligt tillfredställande och det känns som så förbaskat välutnyttjad tid att kliva ur sängen när resten av huset, jag i stort sett hela gatan med för den delen, sover.

Man behöver inte borsta håret. Man behöver inte välja någon out fit. Bara famla efter gårdagens klädhög på golvet, åla på sig jeansen och dra en mössa djupt över öronen ochnsedan iväg i kylan och mörkret.

Morgonsim är ett slags undantagstillstånd och en hård kamp med kroppen som först sover hårt, gnisslar i det kalla vattnet och sedan sakta värms upp och börjar samarbeta.

Jag kommer inte att morgonsimma så värst mycket under den här vintern. Jag måste värna om sömnen än mer. Efter drygt ett år med en liten så ligger jag på minus och kommer efter med sömnkontot bara efter en natt med färre antal timmar än vanligt.

I morse tog jag ett kalkylerat beslut att kliva upp 05:40, trots att jag varit halv-vaken sedan 04:30 och inte somnat förrän strax före 24:00. Jag har längtat efter att simma mer. Det är svårt att hitta tiden. Och det var sååå värt det.

Jag kände mig stark som en oxe i vattnet. Tekniken känns riktigt bra förutom att jag fortfarande har problem med att vänsterarm landar platt istället för att handen går i först. Ska öva drillen ”broken arrow” nästa pass.

Jag har aldrig någonsin simmat så här bra. Det går inte jättelångsamt längre. Och det roligaste var att jag faktiskt träffade två bekanta i simhallen som bjöd in mig att träna swimrun med dem på onsdag. Om jag vågar. Kylan känns väldigt skrämmande.

 

_mg_0875
Vågar kan köra swimrun nu?

Tankar om “Så kul att man vill ta tjänstledigt

  1. Åh jag blev nästan sugen på att gå upp i snorottan nu för att simma. Men bara nästan… Eller nej, någon gång ska jag! (Är verkligen ingen morgonmänniska. Inte kvällsmänniska helle rnär jag tänker efter.. haha) Swimrun har jag dock lagt ner för säsongen. I alla fall i detta landet. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.