Helena Nimbratt

My triathlon stories

PB på ironmanbanan

Jag. Ska. INTE … under 30 km/h! 

Jag ligger i tempoställning och borrar ned huvudet mellan armarna och stretar i den obligatoriska sydvästliga Ölandsvinden. Havet ligger nära och vägen går genom öppna fält, ibland nästan helt spikrakt. Planen är att hålla tempot och inte tappa fram till Degerhamn där det är dags att korsa Alvaret österut och få medvind och en smula vila och en chans att trampa upp snittet en bit igen.

Vi har det bra här på Öland. Vi bor på en lantgård i Hulterstad hos Jenny och Sven som varje år riggar upp en energistation i byn under Ironman.

— Ni är alltså en av de där fantastiska hjältarna som fixar så vi får komma hit och leka varje sommar, säger Roger till Sven som kom ut på gårdsplanen för att prata när jag efter 14 hårda mil lyckligt pustade i skuggan idag.

— Jag såg dig cykla iväg två gånger från gården idag så jag måste ju höra hur det har gått, säger han och erbjuder ett fast handslag och presenterar sig som Ironmanfunkis.

Jag svarar att jag är väldigt nöjd, att jag cyklat två varv på Ölandloopen idag och aldrig cyklat så snabbt som idag i hela mitt liv. Vi pratar en stund om den obligatoriska sydvästvinden och motvinden som aldrig sviker på Alvaret.

— Det är inte jag som är hjälten här, det är ju ni. Sedan ska ni ju springa uppe på det där, ler han och skakar lite på huvudet.

Just idag har jag banne mig inte lust att springa efter min cykeltur, men jag konstaterar glatt att jag kan cykla fort, energin har funkat hela passet och jag är fasiken stolt som en tupp. Jag pressade mig ur min comfort zone och det var inte så svårt att befinna sig där. Jag har cyklat hårt uppför, jag har cyklat hårt nedför, jag har cyklat hårt alla 140 kilometrarna idag.

20 mil har jag avverkat på två dagar och jag har inte haft en enda negativ tanke. Det här var så mitt i prick och precis vad jag behövde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.