Helena Nimbratt

My triathlon stories

Ironångesten ligger och lurar

Det är sommar, högsommar och nu njuter vi för fullt av värme, sol, sovmorgon och långa frukostar och även av att hinna med att ge tid åt alla barn och deras skiftande intressen.

Mina senaste dagar har varvats med träning, sola och chilla med min 17-åring, bada och plaska i lilla uppblåsbara poolen med min 1-åring, matlagning och hemmafix. Ironångesten ligger och lurar och har fått upp mig två morgonar för morgonsim i sjön och det tackar jag för.

Åh vad länge sedan jag kände en sådan fullständig lycka och tacksamhet över att få chansen att uppleva så här starka naturupplevelser tack vare mitt aktiva liv.

Jag steg upp 07:00 medan resten av familjen sov. My favorite moment! Tassade tyst runt hemma. Plockade ihop våtdräkt, badmössa, glasögon och ett extra stort badlakan. Jag drog på mig mjuka kläder för att stänga in sängvärmen. Natten har varit kall och solens värmande strålar har bildat tjock dimma utanför fönstren.

Kaffe och gröt.

Ingen vaknar.

Jag stänger dörren tyst om mig och snart står jag på bryggan under klarblå himmel och betraktar den spegelblanka ytan medan den sista dimman lättar. Jag lyssnar på tystnaden och njuter av att bryggan bara är min. Om bara ett par timmar kommer stranden fyllas av badande familjer. Då har jag för länge sedan hunnit hem för att äta frukost nummer två med familjen.

 

IMG_5821
Jag borde ju simma mer i vågor men … spegelblankt vatten tackar jag inte nej till.

 

Jag tror att jag älskar de här stunderna för att det är så vackert – rofyllt. Men också för att det för en kort stund känns lite crazy, som om att det råder ett undantagstillstånd och att jag är ute på ett mini-äventyr i vardagen. Det är välgörande med avbrottet från det vanliga hushållspysslet och mammarollen som är mitt jobb 24/7 just nu som föräldraledig.

Jag tar på mig stålmannendräkten/våtdräkten och byter roll från mamma till ironwoman.

Första passet den här veckan blev 2500 meter med kort paus efter 900 m och 1700 m. Andra simpasset som jag avverkade idag slutade på 3400 m med stolt känsla. Tid 1:18 och 3 korta pauser. Jag är nöjd men det sitter nog inte vägen med fler pass av den här kalibern.

I går blev det dessutom långpass på cykeln. 11 mil med ett stopp. Snittade strax under 29 km/h men slarvade med energiintaget och vätskan så jag stapplade in genom dörren hemma med rödsprängda ögon och allmänt vimsig. Typiskt misstag under heta dagar. Nästa pass ska jag köra energiintag som om det vore tävling och känna på skillnaden.

Jag har hunnit med ett långpass löpning den här veckan också. 18 km med vagn. Jag hade vatten med mig och jobbade på att springa lugnt och lätt men ertappade mig själv med att ligga i mellanmjölkstempo gång på gång, då var det bara att slå av på tempot. jag vill inte slita på benen mer än nödvändigt.

Nu blir det grillmiddag och sedan när den värsta värmen lagt sig så väntar löpning. Längtar!!

 

IMG_5837
Gårdagens energi under cykellångpasset. Mums!

Tankar om “Ironångesten ligger och lurar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.