Helena Nimbratt

My triathlon stories

… and then a marathon …

Check! 15 mil in på cykelkontot. Jag är rätt mör kan jag säga och förbaskat nöjd. 15 mil är verkligen inget man bara klämmer ur sig hur som helst. Och det är inte ens fullt 18 ironmanmil ( … and then a marathon …!!!!! Galet!!)

Nej, jag är inte med i någon triathlonklubb. Nej, jag har ingen coach och nej, jag har inga ironmankompisar. Jag tränar själv. Det är inte alltid den mest motiverande taktiken måste jag säga, inte när det står 150 km på träningsschemat. Men avsaknaden av sällskap var nog ändå det enda som inte var optimalt. I övrigt hade jag en kanondag på cykeln, i tempoställning.

Ett bra knep att fixa ett riktigt mastodontpass (var tvungen att googla ordet mastodont: ”Mastodont, ett släkte utdöda djur i ordningen elefantdjur”) är att skriva in det i kalendern några veckor innan. Är passet inplanerat så hinner du förbereda dig för vad som komma skall i god tid. Jag antar att det fungerar likadant när man har köpt ett träningspass av en coach eller planerat sin träning själv enligt konstens alla regler. Det har inte jag gjort men någonstans finns det en struktur.

Förra veckan när jag cyklade 10 mil så kände jag mig väldigt nöjd och färdig när jag var klar. Det fanns noll motivation att fortsätta. Däremot var jag helt och hållet inställd på att cykla betydligt längre idag. Jag hade ett jobb att utföra och såg till att det blev gjort.

De första 70 km kändes hur bra som helst. Vid 90 km var jag lagom trött och då satt det fint med fika på Drömkåken. Om någon undrar så tänker jag absolut bli stammis där.

Jag åt en stor mozarellamacka med parma och beställde den största chokladbollen fiket kunde uppbåda och sedan började jag så smått streta hem i motvind. Drygt 30 km kvar och benen kändes helt döda, uttömda. Jag ringde hem till Roger och gnällde lite, behövde någon son tyckte synd om mig och sedan tog jag mig ann den sista biten hem.

Mission completed!

 

Tankar om “… and then a marathon …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.