Helena Nimbratt

My triathlon stories

Det är mycket som tar fokus från träningen

Bebis.

Tonåringar.

Föräldrar som blir äldre.

Flytt.

Nybyggnadsjox.

En gammal farmor.

Omorganisation på jobbet.

Bonus-familj-utmaningar.

Födelsedagsfirande.

Möbelinköp.

Röriga garderober.

Växthus som behöver växter.

Livet!

Det är mycket som stjäler fokus från träningen. Listan är inte enbart en lista över negativa saker, det hoppas jag ni förstår. Barn är sällan negativa och att plötsligt ha blivit med växthus känns fantastiskt spännande. Men barn kräver framförallt engagemang och fokus och det har alltid varit viktigt för mig att aldrig snåla på den punkten. Så när jag piper iväg för ett spontant simpass när mannen är bortrest i jobb och stora syskonen delar upp timmen i 30 minuter vardera, så funderar jag över hur mycket kvalitet det kommer att bli av just det här passet. Fokuset stannar kvar hemma med barnen och jag skyndar, skyndar och småspringer från bilen, in i omklädningsrummet, ner i vattnet, simmar, simmar och så upp igen och kör aldeles för fort hem …

Men det kanske kvittar, för solen vräkte in genom de stora fönstren i simhallen så man bländades av vattenglitter varannan 25-meters längd och den först stela kroppen som först tog sig fram som en tung pråm, mjuknade till och hittade in i ett skönt sim. Visserligen under de sista två hundringarna, men ialla fall … Jag var där. Jag plaskade. Det kändes bra när allt var klart.

Men i dag var tempotrainer-pipet under badmössan för snabbt för mig. Förra besöket i simhallen då kunde jag bara inte simma så låååångsamt att jag höll takten med pipet. Dagar, form, humör, inget är konstant.

Hemma hade det såklart gått bra. Jag tackade och berömde mina stora barn som tagit hand om lillasyster och tog min bebis i famnen för att känna om det gått bra, om det var okej att jag simmat en stund. Och jag tror det. Hon krängde sig ur min famn efter en stund och kröp in i storebror Simons rum.

Nästa gång ska jag öva på att ta med fokuset till simhallen. Men jag kan inte lova att jag lyckas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.