Helena Nimbratt

My triathlon stories

Nu vill jag bara simma

IMG_9575

Amfibiemannen har tagit min simteknik. 5,4 km sim under en och samma dag med bitvis slarvig teknik har satt sina spår i muskelminnet. Nu gör jag mitt bästa för att hitta tillbaka och ändå behålla farten.

 

Underbara sim. Så här trivs jag!

En sak har jag lärt mig under det här året: att sätta ett rejält distansmål kan ge ett rejält lyft både när det gäller fart, uthållighet och teknik. Det säger sig självt. Ju fler timmar man tränar desto bättre blir man.
Jag blev en grymt mycket bättre cyklist efter Vätternrundan.
Jag känner mig ordentlig mycket starkare och bitvis snabbare som simmare efter Amfibiemannens 5,4k men hallå … Vad hände med tekniken?

I lördags tog jag ett pass inomhus i bassäng med baddräkt för att verkligen lägga fokus på tekniken. En timme senare kändes det lite bättre men jag vet inte vad det är. Just nu känns det mest som jag bara vevar. Det känns löjligt lätt utan paddlar men det känns som jag hafsar.

Jag önskar verkligen att jag hade grymma Anna-Karin Lundin, simcoachen i samma stad. Jag skulle göra vad som helst för någon PT-timme med henne för att få en diagnos och hjälp tillbaka till den underbara TI-känlsan.

I dag efter jobbet packade jag badkorgen och traksade ner till bryggan som ligger precis intill mitt område. Solen var på väg ned. Jag var inte ensam men stämningen bland alla badglada människor var ljuvlig att supa i sig. Som alla njuter nu av den här galna sommaren!

Det kändes egentligen för varmt med våtdräkt och när jag tog i och pressade mig själv att simma så hårt jag bara kunde som blev jag nästan överhettad. Det var länge sedan jag var på gymmet så jag njöt verkligen av att jobba med hela kroppen. Jag såg till att koppla på coren och mata mig fram med hela överkroppens styrka. Underbart men hafsigt … kändes det.
Eller så är det bara jag som inbillar mig.
Jag vet att jag åtminstone simmade riktigt snabbt!

Kvällssim är magiskt.

Roger tog ett svalkande dopp efter sin löprunda. Nu gäller det att njuta.

4 tankar om “Nu vill jag bara simma

  1. Blir nästan sugen på sim när jag ser dina fina bilder. Så sant att man blir stark i det man gör, hoppas jag får tillbaka min styrka i löpningen, för just nu känns det inte så.
    Kram

  2. Kjenner igjen dette ja! Lett å glemme teknikken – jeg gruer meg litt til å "bare" svømme i badedrakt inne – for det er jo mer slitsomt enn å ha drakta som gir deg oppdrift. Har selv tatt PT timer hos simcoachen (A-K) og Terry da han var i Sverige, og TI er en fantastisk teknikk. Flow……..:) Kos deg med svømmingen, teknikk eller ei. Herlig å bare være ute nå

  3. Jag önskar att jag hade HAFT en teknik. Någonsin, menar jag… 😉
    Har nämnt flera gånger att jag ska gå crawl/frisim-kurs, men får aldrig tummen ur… Jag kör pensionärsstilen än så länge… 😀

    Kram M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.