Helena Nimbratt

My triathlon stories

Härlig söndag toppad med löpning

bild-18-kopia

Nu är den här! Snön! Äntligen och det känns på något sätt i luften att den har kommit för att stanna. Bra för Vasaloppsträningen, lite mer utmanande för löpningen.

Jag hejar på snökanonerna som just nu jobbar på i Täby!!

 
I morse var klockan ställd på 07:00. En timme senare stod jag och Roger i Solnaishall och hejade på en taggad 8-åring som slog AIK med 11-1 på hemmaplan. (Vi brukar ju säga här hemma att träning lönar sig, ja sannerligen).

Därefter överraskade min älskling mig med lyxfrukost på Såstaholm Hotell. helt ljuvligt! Vi satt vid ett fönsterbord med utsikt över Vallentunasjön och fyllde våra magar med massor av go Müsli, bär. nötter, frukt, äggröra toppat med en nygräddad våffla med chokladcréme, vispgrädde och en stor kopp kaffe. På det skulle vi springa långpass.

Det är ju söndag. Och rutinen sitter ganska så bra nu sedan någon månad tillbaka. Intervallerna har jag också betat av.
Tvisten i dag var ju bara att snön och kylan har kommit till Stockholm och jag tillhör dem som blir kall fort. Fötterna tappar all känsel och fingrarna bli helt vita. Jag har respekt för kyla, en rest från de år jag bodde norr om polcirkeln.

Så jag laddade med ullunderställ, ullstrumpor, en träningströja, tjockare tights, vindjacka och dubbla vantar: Mina vanliga löparvantar (som är ganska tjocka) plus ett par rejäla täckvantar och mössa. – 8 grader och inget av detta satt i vägen. Två par vantar var klockrent för mig och dessutom var det helt nödvändigt att hålla lite högre tempo för att hålla värmen.

Roger och jag sprang runt Rönningesjön i Täby. Två varv. Vi njöt av det vackra vita och kontrasten mot den mörka sjön som kantades av vass.
15 km, vi var ute 1,5 timmar och tog någon liten paus här och där, sedan bums in i bastun. Det har också blivit rutin: Varm bastu efter långpasset och jag är så tacksam för de gamla friluftsområden och de eldsjälar som kämpar och ser till att de gamla och riktigt slitna byggnaderna får fortsätta göra nytta för oss som tycker om att varva glammiga gym med det enkla och lite anspråkslösa.

Löpningen kändes bra. Men jag har varit trött i helgen. Funderar lite på om jag ska låta det gå en vecka utan långpass. Igår körde jag spinning dubbelpass: 45 min activio och sedan 55 min vanligt hårt spinn. De 15 minuter som var mellan passen satt jag och höll pulsen uppe på lagom ansträngande nivå. Resultat: Det blev inget besök på Fotografiska med min älskling som jag längtat efter. Istället somnande jag hemma på soffan.
I dag blev det också en tupplur innan löpningen. Ett sätt för kroppen att tala om att jag behöver vila på riktigt?!

I morgon är det dags för simkurs. Jag har tagit ut semester för att under hela veckan ta långlunch och simma med Simcoachen.se. Det ska bli otroligt spännande.

Älskling.

Bra uppladning inför dagens långpass.

8 tankar om “Härlig söndag toppad med löpning

  1. Vilken helmysig dag! Låter som en perfekt söndag från början till slut. Och tröttheten kan nog allt vara kroppens sätt att säga "Stopp, vila lite emellanåt".

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.