Helena Nimbratt

My triathlon stories

Mot nya mål!

bild-16-kopia-2-2

Du skall inga andra intressen hava jämte träning …

Lite måste man väl jöbbe också … Här är jag at work.

Om man låter gamla vanor, impulser och ren och skär lust styra träningen blir det svårare att utvecklas och göra framsteg.
Så mycket vet jag.
Men HUR planerar man sin träning på bästa sätt och hur undviker man att sikta för högt och ta sig vatten över huvudet?

Nu börjar det bli dags att forma målen för 2014. Men hur ska jag lägga upp året? När jag tänker på alla möjligheter så känns de som att kika ner i en stor gottepåse med både lyxig choklad och geléhallon som jag älskar. Man kan ju inte moffa i sig allt?!

Det här ligger i påsen och frestar för tillfället:


En hel klassiker
Vasaloppet
Vättern runt
Vansbrosimningen
Lidingöloppet

Detta innebär ju att jag måste satsa på min klungkörning, älga runt i skidspåret hela vintern och börja bygga upp distans i löpningen igen!


Vansbro triathlon
En halv IRONMAN
(Som vanlig är det här Rogers galna idé. Det är väl bara en tidsfråga innan han har tapetserat sovrummet med ”anmäl-dig-nu-affischer” och hypnotiserat mig att tro att jag kanske är en halvirowoman om jag bara tränar järnet hela vintern. Med Rogers logik så klarar man en halviron om man kör en hel klassiker, men på samma år??? Det undrar jag.)

Erövra simtekniken Total Immersion -Ti …
… och samtidigt förvandlas till en fisk.
Det här är egentligen det som jag funderar på att lägga lite tid och pengar på i höst. Jag har en idé om att ta några PT-timmar med www.somcoachen.se i Göteborg och samtidigt hälsa på goa släkten. En bra kombo eller hur?!

2003 såg mitt träningsmål såg ut så här:
”Jag ska springa runt kohagen en gång varje vecka utan att stanna, hur jobbigt det än är.”

Nu pratar vi en runda om 1,7 km. Jag minns som det var igår hur tungt det var. Jag kan knappt tro att det är sant att jag i dag (heeelt emot alla träningsregler) sprang 11 km i 5:00 tempo (både lång och hårt, men jag behövde få ut mig en massa dålig energi).

Just nu har jag ju Lidingö tjejlopp framför mig och så vill jag slå min förra årets tid på Hässalbyloppet 10 km på 51.20.

Råd och reflektioner tages emot med stor tacksamhet!

Kvällens löptur ramades in av en perfekt vy! Detta är Gustavsbergs hamn.

9 tankar om “Mot nya mål!

 1. Du har en jättetrevlig blogg! Jag blir inspirerad att själv börja blogga om min träning som definitivt har ökat sista året, trots att jag är en kvinna som troligen har passerat "mitt i livet" för en del år sedan. Lika som du debuterade jag som triatlet i Sthlm o bara älskade det!!! Nu har faktiskt mina tankar också gått mot 70.3 i Vansbro. Men först kanske öppetspår Vasaloppet o Årefjällsloppet 75 km för andra gången.

 2. Råd har jag inga. Förutom att göteborgstripp alltid är rätt :-). I övrigt ser jag fram emot att se vad du väljer ur godispåsen!

  Och jag vill fortfarande jättejättejättegärna lära mig att crawla. Inväntar lagad axel och ett mer tillåtande familjeschema för till och med på lilla simhallen här i lilla samhället har de crawlkurs!

 3. Vad roligt att du (och Roger:)) planerar för 2014. Det är verkligen en stor gottepåse!
  Jag försöker också tänka på vad jag vill göra under 2014. Jag har verkligen fastnat för cyklingen, men jag gillade ju triathlon också. Jag skulle också vilja våga mig på längre triathlondistanser, för sprinten kändes lite väl kort, men jag bävar för längre löpdistanser.

  Hur som så kommer det att bli skoj att följa din resa mot 2014 års mål:)

  1. Nina! Klart du ska testa lite längre än sprint. När man väl är ute där på banan och huvudet är påkopplat så är det klarar du att springa längre. Och det finns ju gott om tid att träna inför det. Men självklart är det tufft (och kul, spännande, läskigt) att utmana sig själv. Jag brottas ju som bekant mycket med mig själv hela tiden!
   We can do it!! Eller hur!!
   Trevlig helg!

 4. Så himla roligt att läsa om den utvecklingen. Känner igen mig själv i det du skriver. Träning är verkligen både underbart och beroendeframkallande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.