Helena Nimbratt

My triathlon stories

Älskade sommarsim!

bild-15-kopia-3

Luften är lite kyligare nu. Morgontimmarna är blekare och kvällarna kortare. I dag skyndade jag mig genom Stockholm, ner i tunnelbanan för att fort, fort komma hem – ut till Gustavsberg och hålla fast sommaren en liten stund genom att ta ett simpass nere i viken.

Jag älskar de där dagarna när jag får komma hem från jobbet, låta ytterdörren stå öppen och jag kan sätta mig utanför huset, kolla posten och njuta en stund av de fortfarande ljumma kvällarna. Just nu. När kroppen är fullpumpad med solljus, värme och ledighet går det nästan inte att föreställa sig att dagarna ska bli kortare, kallare och att jag snart kommer stå vid busshållplatsen, i blåst, med snö upp till knäna (om vi får ha sån tur i år igen!! Älskade skidor!!) och bara längta efter att få logga ut direkt och kliva tillbaka till sängen.

Men nu är det SOMMAR! Och jag vill verkligen suga på den karamellen så länge det bara går. Därför plockade jag raskt ihop min våtdräkt, badmössa och simglasögon, knep en handduk i farten och så kilade jag iväg ner till vattnet.

På väg ner till vattnet …
… och vid bryggan fick jag många frågor om våtdräkt och simträning.

Simmet har verkligen bidragit till ett riktig skön sommarkänsla i år! Vattnet, näckrosorna, den förbaskade sjögräset! Allt har känts så underbart.

Jag är däremot inte riktigt nöjd med min känsla i vattnet. Nacken känns lite stel och jag har svår att ta luft åt ena hållet, jag får in vatten i munnen, hostar, sväljer och spottar.

Jag övar att simma med olika fokus som vanligt. Just idag satsade jag på det här:

 • Breda armtag. Tänk; jag paddlar mig fram på en surfingbräda.
 • Tvåtaktsandning på både höger och vänster sida.
 • Simma det snabbaste jag har.
 • Tvinga den vänstra armen att göra rätt trots att den blir trött.
 • Lägga på kick.
 • Strukturerad intervall 4×150 m + 4×75 m. 

 
Och jag kämpar hårt med gripa tag i alla positiva tankar jag kan komma på inför söndag. Innerst inne är jag rädd för tävlingssimmet i den ganska så busiga Riddarfjärden, men DET vägrar jag att acceptera!!

5 tankar om “Älskade sommarsim!

 1. Håller med dig till fullo, dagar som dessa är verkligen GULD värda 🙂

  Vilken jättetrevlig blogg och av kul med triathlon. Vore jag inte så usel på att simma, skulle jag utan tvekan försöka mig på det jag också.

  Hoppas du har en fin helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.