Helena Nimbratt

My triathlon stories

Träningsfilosofi

Jag tror att äkta träningsglädje finns – på riktigt!

Jag tränar simning, cykling, löpning tillsammans med Roger så ofta jag kan eller ensam i sällskap av naturen. Jag tränar för upplevelsen, för att få frisk luft och för att bli starkare i jobbet och allt annat jag tar mig för i livet, nu och när jag blir gammal.

Jag vet inget mer fantastiskt än att få ta min våtdräkt, gå till närmaste sjö för ett simpass en sval sensommarkväll i slutet av augusti.

Jag är inte snabb eller bäst men jag gillar att utmana mig själv i att tävla ibland. 2014 genomförde jag en svensk Klassiker, Swimrun-loppet Amfibiemannen och Ironman Kalmar som går ut på att simma 3,8 km, cykla 18 mil och avsluta dagen med att springa ett marathon.

 

_MG_0816_Helena_Nimbratt

 

2015 fick jag en underbar liten dotter, mitt tredje barn. 2016 jobbar jag för att hitta tillbaka till en stark och fungerande kropp och jag siktar på att klara Ironman drygt ett år efter min förlossning.

För mig är minnet av alla känslor under loppet viktigare än resultatet och det är resan dit, vardagen och kampen med vanliga träningspass, som jag uppskattar mest.

Tricket att bli en tränande människa på helt tid, som aldrig lägger av, är att hitta in i den där känslan av att njuta av den fysiska aktiviteten medan den pågår. Det är jag starkt övertygad om.

Att njuta så där fantastiskt mycket varje dag, det är omöjligt, men att förvandla motivationen i grunden så att den verkligen blir en inre motivation, det är hela hemligheten som många som lever ett aktivt liv bär på.

Mitt tips är att lyfta blicken.

Spring ute och se dig omkring! Det är inte bara kallt och grått ute just nu. Det bruna nyanserna i skogen är supervackra, det doftar gott och starkt av gran, tystnaden är välgörande och knastret du hör under fötterna är kvittot på att du är ute och rör på dig! Heja dig!

Och kom ihåg: Lev inte det liv du har lärt dig att leva. Lev det liv du vill leva.

Foto: Ola Kjellsson

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.