Helena Nimbratt

My triathlon stories

Om mig

Mål 2019

Juli

Vansbro triathlon, halv ironmandistans

Augusti

Ironman Kalmar

September

Värmdö Ultra 60k

Den där känslan när kroppen är trött, huvudet tömt på energi och man långsamt, långsamt jobbar fram nytt liv i sitt trötta vardagsjag. Det finns ingen bättre belöning än när energin rinner tillbaka, kinderna blossar och leendet kittlar i mungipan.

Jag heter Helena Nimbratt, är 45 år och tränar för att jag tycker det är härligt, för att jag älskar känslan av att kroppen bärs upp av starka muskler och för att jag utmanar mig själv att bli en bättre version av mig själv. Jag är journalist till yrket, mamma till tre barn Simon, 23, Olivia, 19, Edith född juni 2015 och bonusmamma till Tim 13 år. Familjelivet och intresset delar jag med Ediths pappa Roger. Vi bor i Täby utanför Stockholm.

 

_MG_0587_Helena_Nimbratt

 

Men det har inte alltid varit så. Jag började min bana för drygt 10 år sedan när jag slet mig runt en löprunda på 1,7 km som kändes i ben, hjärta och som en enorm prestation!

För tre år sedan satt jag på botten av en simbassäng och kokade kaffe. Det var mitt livs första lektion i crawl. Jag har i hela mitt liv varit vansinnigt rädd för vatten. Då började min resa mot något som jag inte i min vildaste fantasi trodde skulle vara möjligt. Sommaren 2014 genomförde jag Ironman Kalmar, som går ut på att simma 3,4 km, cykla 18 mil och avsluta med att springa ett marathon.

När folk ser på mig med den där blicken: ”du-är-galen-, så önskar jag att jag kunde fylla en burk med just den där känslan jag pratar om och säga:

– Här, varsågod! Du får lite träningsglädje av mig.

Det är den finaste gåvan som jag har lyckats ge mig själv. Just den oslagbara känslan vill jag ge till andra.

 

_MG_0770_Helena_Nimbratt

Foto: Ola Kjellsson

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.