Helena Nimbratt

My triathlon stories

Årets första långpass på cykeln

Äntligen var det dags. Jag snodde en lucka mellan studentfirande och 3-årskalas och cyklade årets första långpass – 8 mil.

971C4D0B-BFB1-47D8-833D-C663D5115318

Det enda sättet var att kapa tiden och bara ge sig ut med resultatet att jag stod 1 timme innan gästerna till Ediths kalas skulle komma och blåste ballonger, panikdukade och i all hast försökte få kalaset att se någorlunda förberett ut. Det hela räddades av att jag hade hembakade bullar och handrullade chokladbollar att bjuda på, en skål jordgubbar sätter kalaskänslan och toppa det med lite servetter och tutor så funkar det faktiskt riktigt bra.

Jag preppade takterassen med en stor lekmatta, ett lektält och en back med lego och sedan in i duschen. Man kan säga att de som känner mig är vana att bli mottagna av en värdinna som är dyblöt och håller mascaran i handen ….

Cyklingen var helt nödvändig. Jag håller bestämt fast vid planen att köra Vansbro triathlon första helgen i juli. Kan ju vara bra att ha cyklat ett långpass i alla fall. Förhoppningsvis tre …

Mest bekymrad är jag över simningen. Jag har väldigt lite uthållighet i simmet just nu och det går låååångsamt.

Försöker bara låta det vara som det är. Jag känner mig samtidigt starkare än på väldig länge så jag är på väg mot något som kan bli riktigt bra framöver. Och det ser jag framemot. Jag tränar det jag hinner. Vilar bra mellan. Är mycket mer noga med kosten. Ökar långsamt för att hålla alla skador långt borta. Försöker bara vara så klok jag bara kan och inte stressas av alla prestationer, resultat, träningspass osv osv som blixtrar förbi i sociala medier.

Känslan på cykeln bekräftade att jag är på rätt väg. Ganska skönt att ha lite grund innan det där första långpasset körs. Jag hade en bar och en gel som energi under hela turen. Snittade 28-29 km/h, stabilt, stark känsla och jag börjar bli mer avslappnad igen på cykeln.

Jag var supernöjd!

2 tankar om “Årets första långpass på cykeln

  1. Skrattar verkligen igenkännande när det gäller det blöta håret på värdinnan ? Det är snarare regel än undantag när vi träffas! ?

    1. Japp, men det vår det vara värt. Men längtar lite efter att slippa den där stressen. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.