Helena Nimbratt

My triathlon stories

Backutmaning på Österlen

När övriga livet tränger på och träningen måste maka på sig i schemat så blir varje pass som blir av en riktig njutning.

Österlen och de vackraste omgivningarna.

Ett plötsligt återbesök av sommarvärmen, med sol och +20 grader. Skördetid med högluft.

I två dagar längtar jag efter mitt inplanerade löppass under min minisemester i Skåne tillsammans med min mamma och två döttrar. Vi har fullt upp de första dagarna. Vi lunchar med släkt, frossar i långa samtal och kära återseenden.’Vi går på äppelmarknad, njuter av att gå barfota i längs den vita sandstranden trots att det nästan är oktober och provsmakar äpplen och gissar äppelsorter. Det är gott så. Kroppen får röra på sig genom barnvagnspromenader men när det väl är dags så ser jag till att inget kommer vägen för mitt löppass. Mormor ska passa Edith under sin lunchsömn. Jag har preppat båda väl, Edith är rejält trött och mormor förberedd med instruktioner.

Jag vet precis hur jag ska springa. Först nedför en bit, genom en vacker herrgårdsallé, längs äppelodlingar och förbi Björn Ranelids hem och till Kiviks Musteri. Här är det alltid mycket trafik. Musteriet lockar ständigt många besökare och vägen är smal. Man kan skymta havet. Jag minns den tiden när det var en utmaning för mig att ha musteriet som mål och vändpunkt för min löptur och hur glad jag var när jag klarat drygt 6 km löpning. Nu springer jag förbi och in i Stenshuvud nationalparks norra entré.

Skogen här består av exotiska träd från Asien. Jag kan inte historien men tror att det var någon tjomme på 1700-talet som plockade med sig en massa växter och planterade längs norra sidan av huvudet. Uppifrån ser skogen verkligen ut som en djungel.

Vägen upp är inte lång men brant. Pulsen rusar och jag undrar hur jag tänkt när jag pratar om fjällmaraton. Haha … jösses vad jobbigt det är ett springa vertikalt. Väl uppe pausar jag för att få en bild och låta hjärtat återhämta sig, sedan flyger jag nedför så modigt jag bara kan. Därefter går det upp igen men den här gången längs en asfaltväg.

 

fullsizerender-2

 

Blodsmaken i munnen sitter kvar en bra bit in på kvällen liksom leendet! Japp, jag fick jordens endorfinskjuts under tassandes uppför.

 

img_6843

 

img_6915

6 tankar om “Backutmaning på Österlen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.