Helena Nimbratt

My triathlon stories

Bonussim med Simcoachen

I söndags körde de Utö swimrun. I går morse hoppade både Kicki och Göril glatt i bassängen i Vasalundshallen för att pass med Coach Anna och jag hade lyxen att få följa med, så där en måndagsmorgon.

 

IMG_4859
Tydlig feed back med hjälp av film.

 

Visst gick de lite stelt och stolpigt men simma, det gjorde de som raketer. Förväntan var stor hos båda norskorna som tävlade i skärgården dagen innan. De har hört mycket om både Simcoachen her self, Anna-Karin Lundin, och Coach Anna och framförallt om deras pedagogik och kursupplägg. Jag var lika uppjagad som de och öste ur mig lovord och förvandlade måndagsmorgonen till en mindre julafton.

– Vissa går till en kändisfrisör när de kommer till Stockholm. Jag unnar mig det här, konstaterade Kicki.

På måndagmorgonen klev vi upp och gjorde vårt bästa för att äta frukost, packa och göra oss i ordning för sim så effektivt som möjligt men det är en dödsdömd uppgift när man har så mycket att prata om precis hela tiden. Vi fick stressa iväg och hålla tummarna för att stockholmstrafiken skulle flyta på. Det gjorde den.

Det blev ett kärt återseende för min del att träffa Anna. Vi bestämde att dagens pass skulle bli en uppföljningen på helgkursen för att se om jag verkligen etablerat en hyfsad catch eller dragit på mig någon annan ovana sedan sist. Tyvärr har jag inte hunnit simma så mycket som jag önskat under april och maj. Det märktes.

Anna fick påminna mig om att öka frekvensen på armtagen och den första halvan av passet kändes lite knackig men se där! Catchen finns där och med enbart lite pet så kommer känslan av att pusselbitarna faller på plats. Nu gäller det att kapsla in den känslan och plocka fram den under träningen.

Görel var eld och lågor och Kicki kanske en aningen mer frågande men så är hon också en simmare sedan barnsben och har ett etablerat stroke. Det var kul att få chansen att simma med dem båda och framförallt med Kicki efter flera års kontakt via sociala medier. Vi fick fantastiskt med beröm. Anna kallade oss järnladys och som vanligt lyckas hon övertyga till och med mig om att det är sant. Det är så fiffigt, pepp är världens bästa vitamininjektion och kan höja vem som helst flera snäpp.

Ingen av oss blev besvikna. Vi simmade. Vi blev filmade och fick se själva hur vi beter oss i vattnet. Så värdefullt.

Efter passet så blev det en snabb dusch och sedan lämnade jag av mina vänner vid flygbussen med löfte om att vi ses snart igen.

 

 

IMG_4851
It’s all ours!

 

IMG_4855
Snack om behov och förväntningar innan vi hoppar i.

4 tankar om “Bonussim med Simcoachen

  1. Så inspirerande! Inte tänkt på att anlita en simcoach för personlig feedback. Måste vara värdefullt för den egna simningen.

    1. Simning är så otroligt tekniskt så det går enorm skillnad. Samtidigt ger det massor av inspiration.

  2. Jag såg just att Anna-Karin börjat köra Swim Smooth (första Swim Smooth coachen i Sverige!) så nu är jag också sugen på att träna med henne. Total Immersion passar inte mig alls så jag har inte testat henne ännu. Skall bara komma igång med simningen igen…

    1. Ja precis. TI är klockrent för den som ska lära sig simma crawl. Vill man sedan bli snabbare så är det inte den optimala tekniken. Jag har nu simmat drygt 7 timmar för Coach Anna som använder sig av swimsmooth men framförallt individanpassar coachingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.