Helena Nimbratt

My triathlon stories

På liv och död med norska swimruntjejer

Just den här helgen tillåter vi det att bli på liv och död. Dolme eller inte dolme, avklippta ben och liggunderlag instoppade i kompressionsstrumporna. För tredje året i rad agerar jag och Roger basläger för triathlonvännen Kicki Jacobsson från Narvik och hennes starka lagkamrat Göril. I dag körde de Utö swimrun och mellanlandar här hos oss två nätter. Det blir några timmar när vi ses och tillåter att träning och swimrun är det absolut mest avgörande för överlevnad i livet – och vi älskar det!

 

IMG_4379
Lyckligast efter simmet var Göril som tjöt av glädje.

 

Det är hög stämning i mitt vardagsrum. Vi har alla fyndat bikinis och baddräkter i Vattenbutiken i Arninge, jag har äntligen köpt mig ett par öronproppar för att slippa bli yr under simningen och Kicki som tappat bort sina simglasögon längs resan fick tack och lov tar på ett par nya Speedo’s med 25 procents rabatt.

Göril kretsar nervöst runt sin våtdräkt. Det ska klippas. Benen ska av men det är nervöst. Det måste bli bra och kännas helt perfekt inför årets upplaga av Utö Swimrun.

Vi pratar, skrattar och diskuterar samtidigt olika favoritövningar som mjukar upp bröstryggen på bebismamman som börjar bli stel av allt barnbärande.

Det är fredag och Kicki som precis har fyllt härliga 50 år har önskat sig att spendera kvällen med simning toppat med bubbel och tårta och så blir det. Roger kör oss ned den korta sträckan till sjön och det låter som vi är ett gäng tonårstjejer som ska på fest. Himlen är grå, regnet har precis slutat droppa, sjön ligger stilla och nästan blank. Det är inte kallt. Vi simmar en kort stund. Kicki och Göril för att testa tävlingsutrustning och samspelet. Jag hänger på. Sedan dyker vi in i heta duschar och värmer oss en stund i bastun innan vi avslutar kvällen hemma med Champagne och tårta med vitchoklad och syrliga hallon. Kan det blir trevligare än så här???!!

I kväll har jag fått lyssna på reflektioner och tankar efter ett tufft och kallt Utö Swimrun över en kopp te med smörgås. Kicki och Göril är tillbaka i baslägret fulla av upplevelser och glädje efter en stark prestation.

 

IMG_4365

IMG_4362

IMG_4356

IMG_4761
Grattis Kicki 50 år!!

 

3 tankar om “På liv och död med norska swimruntjejer

    1. Se det som en utmaning, utmaningar är ju roliga att klara … 😉 Jag rekommenderar det varmt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.