Helena Nimbratt

My triathlon stories

3 bra pass

Simmat, cyklat och sprungit! Allt har jag hunnit med den här veckan. Det var fantastiskt väder i Stockholmsregionen under helgen och i början av veckan och det inspirerade både till ett nytt pass simning i Rönningesjön som ligger ca 1 kilometer från vår nya bostad och en cykeltur i tisdags kväll.

 

IMG_4684
Skavlöten är en riktig guldgruva.

 

Årets första open water-pass kändes …. kallt om ansiktet. Roger och jag simmade tillsammans en kort stund med en otåligt barnvakt (största storebrorsan) på stranden så det blev mest ett dopp. Därför bestämde vi oss för att måndagkvällen skulle vigas åt att simma. Först jag och sedan Roger.

Skavlöten heter ett friluftsområde i närheten där vi nu bor. Här har kommunens orienteringsklubb en stuga med cafeteria, omklädningsrum och bastu, fritt att använda för vem som helst. Stugan ligger vid en strand med badbryggor och runt om finns mängder av motionsspår, alla ordentligt kuperade. Hit åker Täbys skolor med sina elever och har friluftsdag. Därmed är det många jag möter som ser förskräckta ut när jag nämner löpning vid Skavlöten. Minnena från skolårens friluftsdagar är tyvärr inte enbart positiva. Men jag är inte uppväxt i Täby och kan därmed uppskatta Skavlötens friluftsområdes fulla potential. Jag tycker det är urmysigt att ha möjligheten att promenera till en sjö, simma i en sjö utan båttrafik och ta en varm dusch direkt efter.

Äppelträden blommade dessutom vackert. Några djärva ungdomar hoppade från bryggan och badade faktiskt i solnedgången. Roger och jag träffade en bekant som kvalade till Kona förra året. Vi såg ett swimrunpar öva inför möjligen Utö Swimrun. Med allt detta så blir stämningen helt perfekt för två triathlonnördar som mig och Roger. Toppa detta med lite sim, dryga 600 meter för min del och sedan längtade jag efter något varmt.

I tisdags utnyttjade jag den varma sommarkvällen genom att cykla. Kravlöst. Jag tänkte intervaller och tempo. 33 km med extra tryck. Det var precis så kort för att jag skulle sluta med en stark känsla och självförtroendet på topp.

I går njöt jag av att springa milen rakt upp och ned i duggregn i sällskap med en sovande Edith i vagn. Jag mötte inte en enda löpare och tänkte att de missar något de som hoppar löpningen på grund av lite vatten. Kroppen blir snabbt varm av aktiviteten, luften fylls av syre. Allt blir rent och friskt och fåglarna i skogen kvittrar extra uppskattande.

IMG_4714

 

IMG_4698

 

IMG_4689

 

 

 

2 tankar om “3 bra pass

  1. Skavlöten låter som ett smärre paradis för träningsfrälsta – lyllo dig! En sån där vacker kvällning kan till och med en badkruka som jag få lust att kliva i spadet. Men bara nästan. 🙂

    1. Det är verkligen en lyx och det finns fler sådana här platser i Täby kommun. Väldigt få utnyttjar dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.