Helena Nimbratt

My triathlon stories

OMG – 3 month to race day!

Så kommer det där mailet från Ironman Kalmar märkt med texten: 3 month to race day! Det är nu det gäller, det är nu man ska skräddarsy sin alldeles unika plan för att ”race day” ska bli så bra som möjligt.

Jag kan glatt konstatera att jag behöver de där tre månaderna. Just nu har jag en känsla i kroppen av att ligga efter. Maj har bara försvunnit in i ett hål av förkylning och av småbarnsdimma.

I går morse låg jag i sängen och upptäckte att jag faktiskt drog mig för att kliva upp enbart för att det stod cykling på schemat. Det gav jag mig en tankeställare. Vad händer här egentligen? Varför dyker de här känslorna upp nu? När träningsmotivationen sviktar så gäller det att vara vaksam.

 

cykel2
Utforskar nya cykelvägar i Roslagen.

 

Jag behövde inte fundera någon längre stund för att konstatera att jag har haft en helt annan bild av hur jag ska lyckas med cykelträningen i år, än vad som faktiskt har blivit möjligt. Därför är det svårt att trampa iväg från hemmet utan att känna stress över att cykelformen inte är så god som jag hade önskat. Stress är en förödande känsla. Den gör ju inget bättre utan istället bidrar den till att stjälpa hela lasset ordentligt, därför är jag glad att jag i går beslöt mig för att lägga ned prestationskraven åtminstone en tid och låta glädjen och lusten vara de dominerande inslagen under kommande cykelturer.

Dessutom känner jag mig mer sliten idag än i somras när jag tog beslutet att satsa på Ironman i år. Då var jag sargad och svag på grund av förlossning och graviditet men stark i kärnan, i huvudet, mentalt liksom. Nu har den där kärnan börjat krackelera. Maskineriet gnisslar och behöver service. Jag hade turen att få en underbar dotter men en dotter som stör min nattsömn konstant. Nu när hon nästan är 1 år så kan jag konstatera att det blev aldrig bättre, hon växte inte ur det. Edith väcker mig ett tiotal gånger varje natt med några få undantag och när hon är sjuk då går jag i en dimma. Därmed måste jag skruva ned kraven på mig själv fysiskt.

Men än lever hoppet!! 3 månader kvar. Edith kanske börjar sova bra i natt! Vem vet!!

Helgens cykling blev i alla fall en bra dos in på träningskontot. 7 lite tuffare mil på lördagen, återigen med en del motvind, och sedan härlig solskenscykling i går med fokus på njutning.Totalt 13 mil! Dessutom blev det open water premiär i sista stund igår kväll. Jag och Roger klämde in några hundra meter innan matlagning och kvällsfix och jag kunde konstatera att det är verkligen en helt annan grej att simma ute. Så jobbigt! Men otroligt härligt!! Jag längtar till nästa pass!!

 

cykel1

cykel3
Mitt lilla nattmonster.

 

2 tankar om “OMG – 3 month to race day!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.