Helena Nimbratt

My triathlon stories

Återhämtande kvällslöpning

I går kväll fyllde löpningen verkligen sin fantastiska funktion och trollade bort en envist seg känsla och fyllde kroppen med ny energi.

 

IMG_4320

 

Jag vaknade på morgonen och trodde att jag hade drömt.

– What??!!? Hade Edith verkligen sovit ända till 03:45 innan hon vaknat första gången eller var det bara en önskedröm?

I dag kan jag konstatera att jo, det hände nog på riktigt ialla fall för i natt sov tösabiten till några minuter ÖVER 05:00. I dag känns det att jag sovit. Jag har plötsligt en skärpa i huvudet jag inte upplevt på länge. I går var jag bara helt förstörd av sömnen och kunde knappt ta mig upp ur sängen.

Den känslan höll i sig hela dagen. Bomull i huvudet liksom. Självklart så bidrog söndagens cykeltur till tröttheten men rent allmänt kändes kroppen bra. Benen kändes helt fräscha, träningsvärk hade jag i de övre magmusklerna och vätskenivån låg helt klart på minus.

Bomullsläget gjorde att jag mest irrade runt hemma lite planlöst. Jag lyckades ta mig till tisdagens barnrytmik som är ett uppskattat inslag under veckan och jag planterade om några tomatplantor och ett gäng pelargoner fick nya, större krukor. Middag fick jag också ihop från nya bekantskapen Linas Matkasse.

Det här är andra kassen vi provar och hittills så tycker vi alla att det är gott och överraskande och jag älskar känslan att ha massor av mat i kylen och slipper jaga till affären var och varannan dag. Den innehåller kanske lite mer pasta än vad vi vanligtvis äter men i gengäld så kommer vi få i oss långt fler olika varianter grönsaker.

Efter middagen, kl 20:00, hade jag och Roger lyckats lokalisera lämpliga träningskläder, fått fram löparchassit, satt pyjamas på bebisen, packat ned henne i fleeceovarallen och ned i vagnen och tillslut kunde vi tassa iväg.

Åh …. andas uuuut …. sval kvällsluft, rosa himmel, lugnet på gatan. Skönt, så skönt. Korta steg. Hur reagerar kroppen? Andas in, andas ut, ned med axlarna.

Extra mysigt var det att ha sällskap av Roger. Med fyra barn i hushållet blir det ibland dåligt med tid över till samtal. Under löpningen har vi de bästa samtalen. Vi umgås.

Strax efter 21:00 var vi hemma, påfyllda med energi men ändå trötta.

Tankar om “Återhämtande kvällslöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.