Helena Nimbratt

My triathlon stories

Sommardagar och världsloppet Wings for Life

Vilken helg det har varit! Jag har haft det så bra och så skönt att jag har gått helt banans på sociala medier och statusuppdaterat varje kvart! Wings for Life Worldrun i Kalmar avslutade fyra perfekta dagar.

Förra året låg Edith i magen. I år låg hon i vagnen och hängde med under välgörenhetsloppet Wings for Life Worldrun i Kalmar. 130 000 löpare var tydligen med i år runt om i hela världen och sprang för de som är ryggmärgsskadade och inte kan.

Ett världslopp och starten går exakt samtidigt. En galen känsla och dessutom sol, sol, sol!

Vi började helgen med besök på mitt Österlen och besök hos en väldigt kär del av min släkt. Det var 50-årskalas i scoutstugan aldeles vid kanten av den långa vita sandstranden i Ystad. Själen tankades full av energi och värme som alltid när jag träffar de människor som står mig nära och betyder mest. En välbehövlig kick! Jag har saknat dem.

Att sommaren dessutom valde att rulla in över landet gjorde det hela inte sämre men någon träning blev det inte i Kivik som jag hoppats på. Veckan inleddes med att Roger, jag och Edith blev dunderförkylda och helt under isen. Vi förträngde det en smula med tanke på det efterlängtade loppet i Kalmar som vi bokat för snart ett år sedan och dessutom bjudit två goda vänner att följa med.

 

IMG_4572

IMG_4573

 

Vi var inte helt pigga när vi vaknade på söndagsmorgonen på ett hotel bara ett stenkast från start. Inte pigga men mest bara snörvliga. Självklart skulle vi starta och sedan avgöra om det skulle bli promenad eller löpning och med sorg såg vi det uppsatta målet …. att hinna en halvmara … segla iväg.

 

IMG_4590

 

I år var starten inte lika peppig som tidigare. Inte lika mycket musik, ingen konfetti, inte samma drag. Men löparna var glada och stämningen var god. Edith somnade precis någon minut innan start så vi kunde lirka på hörselkåpor för att skydda henne mot den höga musiken när vi passerade startlinjen.

Vi tassade iväg. Svårt att komma fram med vagn i trängseln. Som vanligt var Kalmarpubliken gladast av alla. Benen kändes stumma och kroppen inte helt okej men pulsen höll sig lugn. Vi tassade vidare. Tog det lugnt uppför Ölandsbron. Solen gassade. Det fläktade inte en millimeter trots att vi var så nära och högt över havet. Var var den där berömda Ölandsvinden när man behövde den?

 

IMG_4571
Lite knasigt med kåpor på …

I Färjestaden var det party! Solen fortsatte att vara het och Roger småpratade med folk som kommenterade loppets lyxigaste lirare som fick åka vagn. Strax efter det började vi inse att catcher car inte var så långt borta. Jag tippade på att vi max skulle hinna 18 km och kanske inte ens det och så blev det. 16,7 km blev resultatet. Helt okej en het dag som denna med en veckas förkylning i backspegeln.

Vi var nöjda. Och vi måste ju bara konstatera att vi älskar att tävla i soliga Kalmar!

Avslutar med några bilder från Österlen.

 

IMG_4550
Sill med mos vid Kiviks hamn. Klassiker på Österlen.
IMG_4551
Mina morföräldrars gård. Numera min morbrors.
IMG_4564
Festfin familj.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.