Helena Nimbratt

My triathlon stories

Spontan anmälan till Women’s Health halvmara

Jag måste se lite folk. Jag vill njuta av vår våriga vackra huvudstad. Jag älskar Djurgården och … jag behöver få till ett rejält långpass och få lite löparinspo. I går fick jag syn på en annons för Women’s Health Halvmarathon och tänkte – yes! Jag kör!

Jag är nöjd med hur löpningen har utvecklats under den senaste månaden. Våren har gett den en riktigt skjuts tack vare sitt lockande vackra väder och när äntligen vägarna blev sopade rullade löpvagnen lättare på ett belönande vis.

 

_MG_0797

 

Vinterns styrkeövningar varvat med prehabövningar tycks ha gett resultat. Jag springer på ett mer självklart sätt än tidigare och stundtals snabbare än jag någonsin gjort. För tre år sedan drog jag på mig en ordentlig skada i benet som höll löpningen i schack i två år. Jag gick till sjukgymnast, ortoped, sjukgymnast igen och naprapat. Jag tassade på mjukt underlag, försökte ändra steget. Jag gick till Löplabbet och kom hem med ett par tunga, tjocka Asics (det kändes rätt då) och jag gjorde stärkande övningar hemma i vardagsrummet varje eller varannan dag.

Löpuppehållet under graviditeten var den bästa medicinen!  Nu löper jag med stor respekt och med alla känselspröt påkopplade. Jag vilar när jag känner att benen är ansträngda. Jag gör tåhävningar, jag stärker baksidan och höften.

Nu har jag någon slags känning i ena knät. Det har kommit med fartökningen och jag tror att det har en koppling till amningen och att jag fortfarande är mjuk i lederna. När jag simmar kan jag inte sträcka på mig alltför mycket till exempel. Då känns det som att benen ska vika sig åt fel håll … jag vet också att en svag core ger onda knän.

Med andra ord springer jag inte alls så mycket som jag skulle vilja. Jag håller igen.

Det är en balansgång.

Men imorgon tänker jag njuta. Jag tänker springa. Men inte för hårt. Jag vill gå i mål hel och glad.

 

2 tankar om “Spontan anmälan till Women’s Health halvmara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.