Helena Nimbratt

My triathlon stories

Uppryckning pågår

Vintern är över. Nu är det skärpning som gäller. Vad vill jag med årets mål? Vad vill jag åstadkomma? Just nu tar jag mig själv i kragen en smula. Jag ser till att få träningen gjord. Jag utmanar mig själv fartmässigt i alla tre grenar och jag har rensat upp i kosten.

Roger och jag har en fin tradition att tacka varandra för en fin helg varje söndag kväll när vi säger godnatt. Nästan jämnt kan vi summera en fullspäckad helg med massor av trevliga upptåg. Det händer att helgerna blir pannkaka och inte som vi har tänkt oss också men en utvärdering och en stunds reflektion över allt som varit bra skapar en positiv spiral och tacksamhet över allt det fina vi har tillsammans.

Även den här söndagen konstaterade vi att vi hade haft en fin helg. Den började för min del med en inställd aw som istället blev ett långt pass på gymmet med avslut i bastun med lite skönhets treatment. Jag smet in på Åhléns parfymavdelning påväg till gymmet och köpte lite nya hudvårdsprodukter, en ansiktsmask och ett nytt fräsch nagellack.

Efter passet shoppade jag loss på ICAs frukt och grönt-avdelning och vräkte ned en massa nyttigheter i mixern där hemma, toppade med riven ingefära och lite cayennepeppar. Det känns som att min kropp skriker efter vitaminer och sol nu efter 10 månaders amning och efter vintern.

 

cykel

 

Helgens viktigaste mål var cyklingen. Eftersom jag kände mig för under förra helgen så ville jag trampa på lite mer den här gången. Vi tog samma runda men motsatts varv vilket visade sig vara ett vinnande koncept med mindre tillfällen att korsa vägar, det vill säga färre farliga moment och färre stopp.

Vi trampade nästan 3 mil innan vi stannade första gången för en kort drickpaus. Det kändes bra, jobbigt men jag var nöjd med farten och vi fick in ett fint tempo. Väl hemma igen så bekräftade klockan känslan. Inklusive två-tre stopp, lite fotopaus och lugnare sträckor så hade vi snittat 26 km/h.

Helgens långpass blev uppskjutet till igår måndag. Jag och Edith var ute och rullade i solen längs havet och fick ihop 14 km i 5.50 tempo.

Jag tycker att det går ganska bra nu!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.