Helena Nimbratt

My triathlon stories

Första milen är trampade

En och en halv timme fick jag leta efter cykelskorna bland flyttkartonger, men till slut rullade jag och Roger iväg. Första cykelturen i år och första daten med barnvakt sedan Edith föddes.

Det var nervöst på flera sätt under lördagens cykeltur. Lämna bebisen hemma med någon annan än pappa brukar vara ett stort steg för ialla fall bebismammor.

Storebror Simon 20 år hade fått äran att ta hand om lillasyster och jag har längtat hela veckan att få spendera några timmar med Roger, utomhus, på cykel.

Det var också nervöst att ge sig ringrostig ut bland bilar som tycks bli ilsknare och ilsknare mot cyklister under de senaste åren. Eller är det bara jag som inbillar mig?

 

IMG_4125
Rejäla backar att susa nedför och trampa uppför.

 

En del kör demonstrativt om väldigt nära, andra i onödigt hög hastighet.

Lite trevande känsla och mycket energi gick åt att hålla koll på trafik och cykel men visst var det härligt. Det positiva var att benen kändes starka och jag hittade ett skönt driv som jag inte upplevt tidigare i rundtrampet. Det negativa var att benen är helt klart är inställda på 3,4,6 eller 8-minusters intervaller. Men jag tror att det kan bli bra. Nu är det ut och cykla som är prio framöver. Jag ska försöka styra om de långa löppassen till onsdagar och satsa på cykling lördag och söndag när jag lättast kan vara borta från hemmet.

 

IMG_4127
Nu önskar jag mig en lite snabbare hjälm. Det börjar bli dags!

4 tankar om “Första milen är trampade

    1. Ja det gick ju bra! Jag slösade dock på tok för mycket energi på annat än att trampa. Men nu är vi igång!

  1. Kom ut med E till Värmdö och ta med cyklarna…..då kan ni cykla här medans vi tar hand om E och vi sen får träffa er. Win-Win så att säga 😉

    1. Vilket fantastiskt erbjudande. Dig trivs hon ju med. Din snälla make är ju dock lite läskig …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.