Helena Nimbratt

My triathlon stories

Börjar känna vittring av tävling

Först så är det ett helt år kvar. Sedan är det jättelångt tills det är dags för tävling. Sedan, om flera månader. I sommar! Så plötsligt blir det VÅR och bara en månad tills årets första lopp! Just nu konsumerar jag Ironman motivation-youtube-klipp för fulla muggar för att preppa huvudet vad som närmar sig.

”Hålla! Du ska köra Ironman för tusan!!”

Det är lätt att slumra till och invaggas i en slags trygghet att det dröjer länge innan det är dags att ställa sig på startlinjen. Från början var det oändligt många veckor av träning, mängder av söndagar för långpass och hundratals chanser att ta i lite mer. Sedan är det ju flera månader till start … sedan, senare, inte nu …

 

_MG_0675_Helena_Nimbratt

 

I takt med att värmen rinner in över landet så rycker tävlingssäsongen närmre och jag inser att mina chanser att cykla massor på trainern har nu passerat. De pass som är gjorda är gjorda och hur stabil basen är det återstår att se. I morgon planerar jag och Roger att ta årets första utomhustur. Tillsammans.

Edith är 10 månader prick idag! Vi har bokat in vår första barnvakt (storebror Simon 20 år) och nej, vi går inte på restaurang. Vi ska inte ta en drink. Vi ska cykla och vi ska fika. Det ska bli sååå kul!

Under de senaste tre veckorna har träningen fått stå tillbaka en smula. Vi har flyttat in i vårt nybyggda hus, burit kartonger, plockat, fixat, shoppat, slängt, skruvat och varit rent ut sagt skittrötta.

När kroppen känts bra så har jag sprungit, kort och hårt. Det har resulterat i två milrundor i riktigt fint tempo under senaste veckan. I tisdags låg klockan under 5:00-tempo i nästan 8 km sedan tappade jag fart. Men att skutta runt milen en vanlig tisdagkväll på 50 min med bra känsla det är jag grymt nöjd med. Jag har återhämtat fint och benen har varit fräscha redan dagen efter.

Det bådar gott inför årets första lopp – Wings for Life i Kalmar. Roger och jag ska springa tillsammans med Edith i vagn och målet är en halvmara.

 

_MG_0750_Helena_Nimbratt

Foto: Ola Kjellsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.