Helena Nimbratt

My triathlon stories

Kämpar med nya förutsättningar

FullSizeRender-1kopia4

Tredje dagen i rad med träning. Det borde väl inte vara några konstigheter men jag känner tydligt hur alla tidigare spelregler har satts ur spel. Lite drygt halvvägs in i graviditeten så känns allt annorlunda.

Bara det här med att få på sig träningskläderna är en utmaning.

I dag blev det styrketräning som inplanerat. Jag tog en motionscykel istället för crossen som uppvärmning. Magen kändes ivägen när jag skulle trampa. Jag fick inte till det men tvingade mig att köra mina 10 minuters obligatorisk uppvärmning.

Sedan tog jag en övning i sänder. Rygg, axlar lite armar med extra lång vila mellan. En del övningar fick jag skippa och tänka om. Hantelrodd mot bänk kändes plötsligt obekvämt. Andra övningar fungerade klockrent. Men jag känner mig svag. Kroppen blir trött snabbt trots att jag sett till att äta ordentligt mellanmål innan gymmet.

Jag antar att allt är bättre än inget och att det förmodligen är ganska så naturligt att känna sig svag! Acceptans på den!!

Jag använder dem när jag kör knäböj för att få lite extra vikt.

7 tankar om “Kämpar med nya förutsättningar

  1. Hej! Måste passa på att fråga dig som verkar ha fantastiska lösningar på det mesta! Har du ngr tips på vad man kan ha med sig & äta under vasan, eller räcker det med de man får i kontrollerna? Jag har tidigara aldrig åkt ett så långt lopp och har inte ätit energibars. Tacksam för tips!

    1. Hej! Fantastiska lösningar vet jag inte men tips har jag! Snickers är kanon tycker jag. Godare och billigare än bars men tänk på att chokladen smälter om du har den för nära kroppen. I övrigt så finns allt du behöver vid kontrollerna. Drick minst två muggar vatten per stopp och buljongen ger dig salter!! Lycka till och ha det så himla skoj! Jag är avis!! ?

  2. Typ den här veckan, med 6 veckor kvar till bebis, så har jag börjat landa i någon slags acceptans gällande träningen… Att det liksom är bra bara det blir av, när det blir av. Och att det handlar mer om att ladda på med lite endorfiner för att hålla humöret uppe än att jobba igenom kroppen på något fantastiskt genomtänkt sätt. Och att det är okej att vara stolt över en stund gravidyoga på mattan eller lite random styrkeövningar i hallen. Men oj vad jag drömmer om allt jag vill göra efteråt…

    1. Har du bara sex veckor kvar!! Oj vad tiden går, skönt för dig. Jag vet ju att du har rätt men det känns konstigt att inte känna sig stark och att det tar stopp på de mest oväntade ställen. Hjärnan är så stark programmerad att rörelse = välbefinnande. Men sen Beata … sen kommer vi igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.