Helena Nimbratt

My triathlon stories

Cykeltur till kakslottet

bild-22kopia

Sommarens sista helg med sol och hyfsad behaglig temperatur. Den pågår just nu. I alla fall om man får tro alla cyklister här i Stockholmstrakten som pratat om att ”passa på” att cykla hela veckan. Jag och Roger var inne på samma spår och ficktill en fin runda i Sörmland!

  
Hela sommaren har jag surrat om att jag vill cykla till kakslottet – Taxinge slott med Roger. Där finns nämligen en gigantisk kakbuffé med bakverk, småkakor och tårtor skurna i stora lyxiga bitar och fullproppade med extra allt. Men Roger har varit fokuserad på sin marathon satsning under hela våren och jag har haft fullt upp med att cykla med min grupp i Hovet så vi har inte fått in det i schemat.

Hela veckan har dimman legat tät varje morgon i Stockholm. Det betyder att kallare luft är på väg in och kyler ned marken och vattnet. Nu är det nog inte långt kvar innan det inte ens hjälper med ullunderställ och tjockvantar på cykeln. Därför var var gårdagens cykeltur i allra högsta grad prio 1.

Cykla blev det. Vi körde ända till Södertälje bara för att jag så bestämt ville testa vägarna där. Och oj så härligt det kändes, fort gick det … ett tag. Vi snittade över 31 km/h de första två milen, så det betyder ju att krämen finns där i kroppen så det handlar bara om att lägga mer tid på cykeln så …

Men jag njöt så länge det varade och det är ju så mycket roligare när man får upp lite fart och vågar! Höstdofterna borrade sig in i näsan, bilarna var inte fult lika hetsiga som de är på vårkanten, vägarna fina och kakslottet levererade.

Jag tog en stoor bit chokladtårta med björnbärssylt, nougat creme, hasselnötter, grädde och så bjärnbär och lime på toppen.

Det blev ingen jättelång tur. 6 mil med trött känsla på slutet (fast lycklig) … jag undrar om jag verkligen är 100 procent frisk.

Vi lämnade solen ute i skärgården och fick cykla i mulet väder.

Värt ett besök!

2 tankar om “Cykeltur till kakslottet

  1. Trevliga mål ni har! En norsk vei-kro lockar inte lika mycket. Men här uppe får jag väl säga att det är vägen och inte målet som är mödan värd. Lycka till med uppladdningen inför helgen och håll dig frisk nu <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.