Helena Nimbratt

My triathlon stories

En kärlek som slukar pengar

bild-20-kopia-5

Ett par nya löpardojor (dock ett reafynd), en ny löparjacka och startavgifter till två lopp. Phu! Det är inte lätt att få pengarna att räcka till allt tränande.

Dessa kommer matcha mina lila löparshorts helt perfekt!

Jag läser blogg, efter blogg, efter blogg och följer mängder av Instagramkonton, alla är proppfulla av dyra cyklar, det senaste träningsmodet, pulsklockar och en massa annat jox. Det är verkligen ett privilegium att få utöva det man älskar och det är allt annat än självklart att ha resurser för att utföra allt detta sportande och tävlande. Hur har alla råd???

I går hittade jag ett par löparskor, modell lättare variant än mina tunga Asics som är uppbyggda till max. Jag köpte ett par Adidas Boston 4 på rea och hoppas att mitt ben ska trivas med den här lättare skon.

Dessutom fick jag ett toksug efter en ny löparjacka. Jag har en gammal jacka, en grå Nike som har hur många år som helst på nacken. Jag är inte den som spenderar mängder av pengar på träningskläder. (Jag är ingen bloggare som får en massa prylar heller). Jag beter mig som en ganska klassisk kvinna som hankar sig fram men har sakta men säkert skaffat mig lite bättre, snyggare och mer funktionella prylar under det senaste året (jag har fått en hel del fina presenter). Imorgon åker jag och Roger till Kalmar för att på söndag delta i det lite annorlunda löploppet Wings for Life World Run. Ett lopp som är helt och hålet tänkt för välgörande ändamål och det går bland annat över Ölandsbron. Det ser ut att kunna bli lite kyligt och kanske regn, därför slog jag till och köpte en ny fin jacka idag. Dyr som tusan … 1200 kr. Men det var den jag ville ha …

Jag har dessutom jobbat hårt ikväll med att anmäla mig till några av de lopp som jag planerar att genomföra i år:

Stockholm Tritahlon, olympisk distans. Självklart ska jag förbättra min tid och dessutom se till att jag får i min någon slags energi udner loppet så jag slipper genomföra det som en oruttad zombie.

Lidingöloppet. 30 km. Jag bävar. Men det ingår i klassikern och jag har gott om backar att öva i här hemma på Värmdö.

En produktiv kväll.
(Dagens träning: Styrka 50 min)

7 tankar om “En kärlek som slukar pengar

 1. Inget du behöver bäva över, det fixar du!! :))

  Men håller med om alla prylar. Jag köper sällan löpargrejer. Skulle hemskt gärna vilja byta ut min GPS-klocka, men just nu finns inte pengarna. Den jag vill ha ligger på ca 2500 spänn.. Men de som har råd att handla ofta (eller blir sponsrade); aningen avis! 😉

  Kram M

  1. De där klockorna är ju hutlöst dyra. Jag köpte min Garmin utan att tänka. Jag är väldigt glad över att jag har den, den hjälper mig att disponera krafaterna.

 2. Du har helt rätt i det att träning slukar pengar! Galet dyrt kan det bli!
  Köpte nyss ett par till löpskor, MEN jag köpte dem istället för andra skor. Dvs löpskorna kommer jag att använda som vardagsskor nu då mina läderskor från Vagabond sagt upp kontraktet. (Märker du att jag försöker rättfärdiga mitt tokdumma köp) 😀

 3. Det är som sagt väldigt dyrt med både utrustning och avgifter. Och i alla fall jag hittar mer och mer (och dyrare) saker jag vill ha hela tiden också. Det finns ju alltid bättre hjul att sätta på cykeln, lättare skor att ha på foten eller bättre tekniker att mäta puls och hastighet med.

 4. Hehe, inte i min blogg :-). Har just bytt ut min urgamla löparskor iofs men har bara ett par (och de gamla har tvättats och får agera inneskor på gymmet). Jag sparade av mina små ego-pengar i ett par månader för att ha råd. Nästan alla mina träningskläder har jag vunnit (!) eller fått. Gymkortet betalar jobbet och den gamla pulsklockan jag har, har jag lånat på obestämd tid av en kompis. Dyrast är nog hemmagymmet som vi byggt upp med kettlebells, trx, crosstrainer och annat smått och gott och det satsade vi på när jag började jobba efter föräldraledigheten. Mest pengar lägger vi just nu på tid. Jag jobbar 80%, maken 90% och pengarna som "försvinner" är ju de roliga pengarna. Som vi hade kunnat köpa löparskor för (men så klart helt rätt prioriterat för oss, just nu!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.