Helena Nimbratt

My triathlon stories

Öppet spårladdning och grön ärtsoppa

messlingen

I går började jag ladda för att börja med någon slags skidträning inför Öppet spår.

Det är knappt frost ute här i Stockholm. Men Vasaloppet och Öppet spår närmar sig lika snabbt som dagarna flyger förbi. Och jag vet ju att ju närmre jul vi kommer desto mer kommer tiden att rinna iväg.

För att få till ett slags startskott på mina förberedelser inför min utmaning att åka 9 mil skidor (Det är LÅNGT!! På riktigt, när man sitter i bilen och kör mellan Sälen och Mora då måste man faktiskt skratta över att det tar tid, till och med med bil!) så ställde jag mig i stakmaskinen som står där i hörnet på Friskis & Svettis i Hagastan.

En utmärkt lunchövning.
Jag fick damma av den ensamma maskinen något och sedan var det bara att härda ut i 20 långa tråkiga minuter.
Jisses vad det tog i rygg och triceps! Jag fick världens pump i musklerna och kände mig som en uppblåst ballong när jag traskade därifrån.

Väl hemma, medan världens godaste gröna ärtsoppa puttrade på spisen så bokade jag en stuga i Messlingen Fjällby som verkar helt okej och riktigt mysigt. Fjällbyn är byggd av gamla 1700-talsstugor och härbren och är utrustade med små kök och enkel möblering. Perfekt!
Det blir en långhelg, To-sön! 400 kr natten för två bäddar och det bästa av allt. Stugan har en stor öppen spis! Som jag längtar!!!

Messlingen fjällby.

Grön ärtsoppa är underskattat. Går på 10 min och är sååå gott!

5 tankar om “Öppet spårladdning och grön ärtsoppa

  1. Stugbyn ser riktigt mysig ut. Som ett julkort. 🙂
    Är inte avis på dina 9 mil på skidor. 😉 Det längsta jag åkt är 2 km. Och det var 2 km av plåga, med två vurpor och svullet knä som kronan på verket. Önskar dig lycka till med skidträningen. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.