Helena Nimbratt

My triathlon stories

Konsten att njuta av träningen

bild-17-kopia-3

Njuter du när du tränar? Eller njuter du enbart av resultaten då får av din träning? 

Grymma Sanna bjöd på hembakad kaka efter sitt spinnpass i går! Mums!

Tricket att bli en tränande människa på helt tid, som aldrig lägger av, är att hitta in i den där känslan av att njuta av den fysiska aktiviteten medan den pågår. Det är jag starkt övertygad om. Att njuta så där fantastiskt mycket varje dag, det är omöjligt, men att förvandla motivationen i grunden så att den verkligen blir en inre motivation det är hela hemligheten som alla som lever ett aktivt liv, bär på.

För 10 år sedan hade jag bara skakat på huvudet åt de här orden och inte förstått innebörden. Men du som verkligen vill förändra sig själv och ditt liv (jag vet att jag har några sådana läsare här. Kram till er!!!)  har god hjälp att fundera ett varv på vad det skulle behövas för att just du ska känna att ”åh vad härligt det var att träna idag”.

Mitt tips är att lyfta blicken.
Spring ute och se dig omkring! Det är inte bara kallt och grått ute just nu. Det bruna nyanserna i skogen är supervackra, det doftar gott och starkt av gran, tystnaden är välgörande och knastret du hör under fötterna är kvittot på att du är ute och rör på dig! Heja dig!

På mitt gym: Underbara Body Joy, har någon skrivit en klok text som säger allt:
Lev inte det liv du har lärt dig att leva. Lev det liv du vill leva.

Ungefär så.

Och gårdagens spinninginstruktör Sanna hon har också helt uppenbart funderat över vad som kan få människor att tycka det känns lite, lite härligare att gå på hennes pass:
I går efter 45 min hård spinning intervall och 5 km löpning, som brickpass på cyklingen, njöt jag av världens godaste kaka proppfull med blåbär och en gnutta vit choklad, bakad av Sanna! Hur mysigt som helst att sitta i vid ett bord omgiven av helgglada människor som är fulla av endorfiner.

Så himla fiffigt! En kaka och hela spinningsalen taggar till och gör ännu lite bättre ifrån sig, om inte för kakans skull så kanske för den engagerade och omtäksamma instruktörens skull.

Spinning är inte min starka sida. Därför är bra instruktörer viktigt för mig.

6 tankar om “Konsten att njuta av träningen

  1. Men åh va bra skrivet!! Instämmer helt. Man måste lära sig atttycka om när det är jobbigt! Förr trodde jag att om man var tränad var det inte jobbigt att träna, men så är det ju inte, man lär sig bara att tycka om känslan och dessutom blir man ju bättre och tar i ännu mer och då spela de ingen roll hur tränad man är. Åh va jag svamlar, så bra skrivet av dig iallafall 😉

  2. Sååå sant! Jag hoppas att alla som vill veta vilken känsla vi pratar om, tränar tillräckligt länge och hittar den träningsform de själva brinner för…! Sedan vet de exakt vad vi menar. 🙂

  3. Underbart inlägg! Jag försöker att lyfta blicken när jag är ute och ta till vara på stunden och befinna mig i nuet, känna lukterna och se miljön! 🙂 Det är njutning!

  4. Vilken toppen inlägg! Det är njutningen med tränandet som är min starkaste motivation och drivkraft, vikt/utseende eller prestationer håller inte att driva mej i framåt i längden, av sånt tappar jag liksom glädjen och stinget i det hela. Det är vägen som är mödan värd…. SÅ sant! Ett beroende, en medicin, en terapi, en energiboost som man helt enkelt bara vill ut och njuta av! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.