Helena Nimbratt

My triathlon stories

Cykling från kaj till kaj

kaj5

Jobba, jobba, jobba. Cykla, cykla, cykla. Äta lite och sen simma, simma. Jag drog med min nästan vuxna son att badvakta mig. Simma ensam tvärs över en kolsvart sjö … näe … det känns inte helt rätt.

Kvällssolen färgar ljuset rött. Vattnet har nästan hunnit bli ljummet.

Vägarna på Värmdö bär alltid till en kaj där skärgårdsfärjorna plockar upp badgäster och öluffare så här års. I kväll när jag skulle cykla ville jag hitta en ny bana, det fick bli en mellan tre olika kajer: Räknäs, Norra Lagnö och Gustavsbergs hamn. 27 kilometer och det tog en timme. Inte jättelångt men helt okej efter en full och slitsam arbetsdag.

När jag kom hem slängde jag ihop en snabb middag till mig och min son Simon (snart 18 år) och fick honom att tycka att det var helt okej att badvakta mamma lite … Jag tror och hoppas att han var lite nyfiken på mitt nya intresse så han följde med snällt och såg till att jag kom i land efter 30 minuters simning.

Jag och lilla sjön Kvarndammen, det är grejer alltså! Vänligt, mjukt vatten. Visserligen helt utan sikt så här års men här kan jag exprimentera. Simma långsamt eller ta tag i vattnet och paddla på. Jag testade jag att lyfta armbågarna ordentligt, sticka i handen, ha avslppnade händer … dra hela vägen fram till låret. Kändes inte helt tokigt.

Medan jag höll på med mitt träffade Roger proffset Björn Andersson för andra gången. De cyklade och simmade precis som jag och de råd som fastnade mest hos Roger den här gången var Björns uppmaning att exprimentera.

– Nu har du cyklat med hög kadens. Testa att köra med låg så vet du hur det känns och kan jämför vad som är bäst för dig.

Han tyckte också att Roger ska börja med tvåtaktsandning, istället för tretakt som de flesta triathleter kör med – för att få in mer syre och kunna köra hårdare. Navigera gör man bäst samtidigt som man hämtar luft, anser Björn och Roger tycks vara nöjd med att få lite nya grepp och strategier att jobba med.

Dagens cykelpass gick via Räknäs …

… till norra Lagnö …

… och sedan hem till Gustavebrgs hamn …

PS. Det här med träning och hälsa har ju satt sig på min hjärna för att stanna premanent … Det färgar av sig på andra delar i livet. Även på jobbet hehe … Men visst är det så att träning är lika bra för männsikor som för djur och nu i juli kommer en hel träningstidning för hundar i kiosken. Lek & Aktivera heter den!

PS 2. Läste idag ett inlägg av triathlet som skrev att vara hundägare och triathlet är ungefär samma sak. Man kommer ut och får röra på sig flera gånger per dag! Smart kille det där!!

5 tankar om “Cykling från kaj till kaj

  1. Tack för bloggtipset du gav, inspirerande läsning! 🙂

    Funderar på det här med tvåtakt, har alltid kört tretakt men kanske skulle prova tvåtakt! Mycket att lära och prova! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.