Helena Nimbratt

My triathlon stories

Triathlonnötning vid Sjöhistoriska

999509_10151539431862263_1906150601_n

Tisdag och dags igen för World Triathlon Stockholms generösa träningskväll på Djurgården i Stockholm. Helt gratis. Massor av träningstips och numera mängder av triathlons sugna träningsgalningar. Kan det bli bättre?

Fokus under infomötet inför träningskvällen. Med Roger.

Sol, sol, sommar och härliga 27 grader i luften. Stockholm sjuder av aktivitet så här års. Det var en härlig känsla att kryssa genom stan med cyklarna på taket och ladda inför ännu en triathlonträning vid Sjöhistoriska på Djurgården. Min tredje.

Jag bestämde mig för att hålla min strategi att lägga allt fokus på att hitta någon slags bekvämlighet i det kokande, bubblande vattnet där jag har lärt mig att det under varje start utspelas ett slags krig. Medan de flesta andra lyssnade på experternas råd, till exempel simlandslagstränaren Micke Rosén, så plumsade jag i från bryggan och körde 10 min insim.


Resultat och lärdomar från kvällen

1. Jag lyckades fokusera på mig själv och hitta in i tretaktsandningen mitt bland alla bubblor och virvelvindar. Jag såg fötter utan att rygga undan men aktade mig noga för bröstsimsparkarna.

2. Jag kan i lugn och ro fokusera inåt och tävla mot mig själv. Ingen annan har varken tid eller lust att spana in min simteknik.

3. Det lönar sig att öva. Jag tar inte stora kliv framåt men jag blir lite, lite bättre för varje tillfälle. En minut snabbare sim förra gången och en minut snabbare sim ikväll! Bra utveckling.

4. Triathleter är ett förbannat trevligt folk! Jag trivs i det här sammanhanget.

5. Att simma 400 m, cykla 7 km, och springa 2,4 km är oväntat slitsamt men hur kul som helst!!

Lugnet före stormen. Start om 2 minuter.

Mikael Rosén ger proffsiga simtips.

Rena rama krigsscenariot. Starkast vinner.
Och så sista sträckan. Iväg på stolpiga ben! Tjohoo vad kul!

2 tankar om “Triathlonnötning vid Sjöhistoriska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.