Helena Nimbratt

My triathlon stories

Cykelpass med Björn Andersson

bild-9

Bike fit och ett rejält tröskelpass. Det var vad min Roger fick ikväll tillsammans med en av Sveriges bästa triathlonscyklister – Björn Andersson.

 

Björn Andersson är en av triathlonvärldens största cyklister.

Det var en present från mig. I början av maj firade vi födelsedag här hemma och när Roger öppnade sitt paket och såg att han skulle få fyra timmar privatlektion med Björn Andersson blev han mållös!
Bingo! Det är ju den reaktionen man vill ha när man klurat på en present. Och min ambition var verkligen ge Roger något utöver det vanliga. Det är han värd. Han har visat mig triathlonmagin och öppnat en helt ny värld för mig.

Så jag fick hem en glad, nyinspirerad man med trötta vader som berättade om en timmes bike fit med måttband och vinkelmätare där millimetrarna spelade en huvudroll. Roger verkade både nöjd och fascinerad.


– Jag litar på Björn eftersom jag vet att han har koll. Nu vet jag att cykeln är inställd optimalt och att nu är det upp till mig. Han jobbade lugnt och sansat och väldigt erfaret i det han gör, berättar Roger och summerar sitt cykelpass med proffset så här:

– Han kan cykling. Väldigt värdefullt att få råd av en sådan person. När en sådan kille säger: ”Äh du kan ju det här med cykling”, så känner man sig plötsligt tryggare. Och det var intressant att han sa att hårda pass ger mer och att det är viktigt även när man ska köra långdistans och bra om man har dåligt med tid. Det var en bra påminnelse.

6 tankar om “Cykelpass med Björn Andersson

  1. Wow vilken fin present!! Grymt bra med bikefit, skulle själv vilja göra en. Vilken inspiration! Idag blir det nog ett hårt pass för mig , tack för påminnelsen! 🙂

    1. Härligt Lina och kul att kunna inspirera. Det är ju väldigt inspirerande att träffa, se, läsa om och lyssna på duktiga utövare. Nästa gång de ses ska det köra ett intervallpass på cykel och sen blir det öppet vattensim. Det är tydligen där de flesta triathleter behöver stöd. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.