Helena Nimbratt

My triathlon stories

Magi i öppet vatten

dammen1

Underbart. Magiskt. Sååå mycket bättre än jag någonsin hade kunnat föreställa mig. 23 grader i luften och 17 grader i lilla sjön Kvarndammen. Utan att jag visste ordet av så hade både jag och min våtdräkt premiärsimmat i öppet vatten.

 

Kolla in! Här är jag som varit väldigt skeptisk mot vatten i hela mitt liv!

Jag trodde aldrig att jag skulle känna så. Roger trodde absolut inte att jag skulle reagera som jag gjorde. Helt plötsligt föreslog Roger att vi skulle premiärsimma i öppet vatten. 23 plusgrader ute, sol och jag hade klippt gräset med en handjagare, ilsket, så svetten sprutade så jag tyckte att ett dopp lät som en bra idé. Även så här tidigt på sommaren.

Trevande, försiktigt och en smula skakis tog jag mig i vattnet från en klippa. Jag gav mig inte tid att tänka utan tog genast ett djupt andetag och så ner med ansiktet i vattnet och så började jag crawla.

Det var mörkt där nere. Jepp, detta är Sverige och inte Thailand. Men oj så vänligt vattnet kändes. Jag simmade, tog luft, simmade lite till och wow … att simma i öppet vatten med våtdräkt var ju hundra gånger lättare än att simma i bassäng med både fenor och dolme.

Jag gillar naturen bättre än simhallen. Här kan jag bara slappna av och  plaska bäst jag vill och det gick superbra. Det kändes lätt (fast ändå svårt)!
Luften räcker ganska dåligt men jag känner att det handlar mest om vana.

Oj vilken härlig sommar det kommer att bli! 

Jag och Roger simmade tre vändor till andra sidan sjön. Sedan blev det en snabblunch och upp på cykeln, 35 km, medan Roger fick vila sina maratontrötta ben!

Det blev en helt fantastiskt underbar dag!

Jag simmade till andrasidan sjön tre gånger och är sjukt stolt.
 
Intressant att se mig själv på bild. Lite teknikslip behövs kan man ju säga …

10 tankar om “Magi i öppet vatten

  1. Åh så härligt att läsa :)) det kanske finna hopp för mig oxå, det var nämligen en tvärtomkänsla för mig idag :/ panik är ordet. Få nöta nöta nöta. Kram ifrån Anna överenskommelsen.blogg.se

    1. Anna! Det är klart att det finns hopp för dig. Det viktigaste när det är motigt är att inte ge upp. Jag brukar tänka att det är jag som bestämmer och inte vattnet. Vi kämpar på! Kram tillbaka

  2. Åhh vad härligt att höra! Är såååå imponerad av dig!

    Då hoppas jag att vi får lite sällskap i sommar vid grusgropen av er och att du då inte endast sitter och solar, där är vattnet lite klart också 😉

    Kram

    1. Öppet vatten är ju fantastiskt! Jag är så glad att det gick bra. Det är en 2XU-dräkt. Vet inte så mycket om den. Jag fick den i julklapp och på den vägen är det … 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.