Helena Nimbratt

My triathlon stories

Tid att skapa mentala rum för vila

maran3

Återhämtning, vila, paus. Tid för egna tankar. För mig är det så viktigt att hitta stunder för total avkoppling. Lördagmornar med lång frukost är ett måste för mig, då och då.

 

Det är lördag. Min Roger har precis lämnat huset och begett sig till starten för Stockholm Marathon 2013, tejpad och invaselinad. Jag sitter kvar vid frukostbordet med min kaffe, njuter av stillheten. Jag behöver det!

Då och då får jag ett starkt behov av att skapa mentala rum där jag kan vila, samla tankarna och hitta nytt fokus i vardagen och framförallt i jobbet. Just nu är det så.

Jag märker att det är dags när mina effektiviteten plötsligt blir drastiskt sämre. Både hemma och på jobbet. Jag har ett kreativt jobb som kräver att jag är engagerad, känner glädje i det jag gör och är inspirerad. Därför blir det mitt jobb att se till att hitta det som gör mig glad. Som fyller mig med energi.

Just nu är känner jag att bästa botemedelt är att ge mig själv ett lugnt cykelpass. Jag har längtat massor efter att få cykla men tidsmarginalerna har inte varit på min sida. Kvällsjobb och en del läxläsning med min dotter och annat jox har kommit ivägen.

Maratonpackning. Här finns alla för att klara de dryga fyra milen.

Så därför fick Roger åka själv till starten idag. Jag ska cykla och sen supporta.

Det är härligt, soligt försommarväder här i skärgården men inne i Stockholm är regn utlovat till alla som ska springa maran. Jag ska självklart in och gratta Roger i mål och så har jag en snabb kollega som sprang Barecelona marathon på imponerande 3.16 i år. Jag vet att hon har tränat hårt för att förbättra tiden och jag är nyfiken på hur det kommer att gå.

Nästa vecka har jag Tjejvättern att se framemot/våndas över. Eftersom
jag fortfarande är ganska ny på min cykel så tänker jag att jag får
cyklade där 10 milen med huvudet. Istället för med benen!

 
Ny fin baddräkt och vindskydd till cykelskorna.

Gräset är inte grönare hos grannen, men kortare.

4 tankar om “Tid att skapa mentala rum för vila

  1. Jag känner igen det där. Egentid för att skapa energi. Såå viktigt för mig också!

    Och cyklingen fixar du! Oavsett om det är med ben, huvud eller (förmodligen) både och. Lycka till! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.