Helena Nimbratt

My triathlon stories

Cykeltur med 1000 frågor

cykelfrågor2

Hur sitter man på sadeln på en racercykel? Hur håller man huvudet? Varför blir jag trött i skulderbladen? Rumpan ska inte den göra jäkligt ont …??

Skärgårdstur. Njöt av våren på Ingarö. Tog vätskepaus i Björkvik.

I dag har jag varit ledig från jobbet. Det var inte planerat men jag såg ett litet, litet andrum och grep det. Lång frukost, en timme i bikini i solen och sen hoppade jag i cykelkläderna och gav mig ut på mitt livs första tur på egen hand.

Den här första nervositeten har lagt sig. Pedalerna klickade jag i och ur utan problem men trafiken känns en smula jobbig. Nackdelen med att bo nära Stockholm och ute i skärgården är att det sällan är helt lugnt på vägarna.

Jag tog sikte på Björkvik ute på Ingarö och cyklade hem på en mindre trafikerad väg som jag som bilist inte ens tagit notis om. Oj vad underbart! Utan en massa lastbilar som slickar farligt nära vågade jag trampa på och det var då frågorna dök upp i huvudet:

Hur mycket grus är farligt? Vad ska man tänka på när man tränar cykling? Hur snabbt är snabbt och vad är för långsamt? Vad händer om kedjan hoppar? Hur känsliga är de där supersmala däcken?
Och framförallt: Hur lägger man upp ett träningspass på cykel för att bli bättre?

Dags att göra lite efterforskningar, snacka med cyklister och läsa på.

Hemma igen! Jag betade av 35,6 km.

Jag har också försökt skissa lite på min träningsplanering för att försöka klämma in det här med att cykla … och så måste jag ju sätta det här med simningen, springa intervall är ju kul och nu när jag är tillbaka på mitt gamla gym måste jag ju genast boka ett body pump-pass … Haha … Min lilla lapp blev fullklottrad.

Frågan är: Måste man verkligen jobba?

8 tankar om “Cykeltur med 1000 frågor

 1. Vilket härligt pass du fick till.
  Haha jag brukar ofta landa i samma fråga, måste man verkligen jobba ( det finns ju så mycket annat roligt jag vill hinna med)

  Trevlig helg
  Kram

 2. Cykelpasseen ute tycker jag är svårast att få till ett bra upplägg, det är något jag måste bli bättre på, att varje pass har ett syfte. Ibland känns det som att jag "bara" cyklar på och maler. Vi får hjälpa varandra! 🙂

 3. Hihi, känner igen några av frågorna, de ploppar upp i mitt huvud också när jag cyklar.

  Men visst är det härligt att cykla:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Allt material tillhör Helena Nimbratt. Citera gärna om du uppger källan. Sidan är skapad av Johan Eklöf.